|
|
| Nejlepší loď, nejlepší stíhačka | |
|
+8Syntax Cody Gralen Lance Stone Potan von Kell ScorpiO Xavier CharlieV 12 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
CharlieV Padawan
Poeet p?íspivku : 69 Age : 42 Registration date : 28. 02. 11
| Předmět: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Fri Mar 04 2011, 19:30 | |
| Takže mám tkaový dotaz na široké obecenstvo: jakou loď byste si v době cca okolo Thrawnova návratu vybrali z následujících kategorií: -jednomístný stíhač -dvoumístný stíhač -lehká korveta -korveta/malý destroyer
Podmínky: musí to být běžně k dostání, přitom žádný šrot typu TIE a pokud možno v rámci třídy s co nejmenší posádkou.
| |
| | | Xavier Inkvizitor
Poeet p?íspivku : 2500 Registration date : 26. 08. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Fri Mar 04 2011, 19:31 | |
| mno již zde je topic o nejoblíbenější lodi a dál nechápu proč hned zapovídáš TIE, v manévrovatelnosti se jim republikové stíhače nevyrovnaly | |
| | | ScorpiO Dark Lord of the Sith
Poeet p?íspivku : 4650 Age : 37 Registration date : 07. 02. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Fri Mar 04 2011, 19:47 | |
| skoda ze tam pises cca doba thrawna. ja bych totis vybral Anihillator-class starfighter. | |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Fri Mar 04 2011, 22:58 | |
| Xavier: pač TIE nemaj štíty, hyperpohon, podporu života, droida... jediný, co maj je obratnost a početní převaha. Krom toho mi nejde o vaší vůbec nejoblíbenější loď, ale o to co byste osedlali v tomhle období (proto novej topic). Pokud jde o obratnost, je lepší mít výkonnou stíhačku s pancířem, než nepanceřovanou obratnou. Když v tý nepanceřovaný dostaneš zásah, seš mrtvej, když to chytneš v obrněný, můžeš přežít. Jakožto potvrzení svých slov doporučuji některý z dokumentů o soubojích Amíků a Japíků Pacifiku - když zero nebo oskar dostali zásah z kulometu, začaly hned hořet nebo rovnou vybuchly. Amíci v mnohem líp pancéřovanejch stíačkách, ať už šlo o Lightningy, Corsairy nebo třeba i Wildcaty, takový problémy neměli. Díky tomu měli i menší ztráty na pilotech, takže neměli takovej problém s jejich nedostatkem (japíci koncem války měli málo osádek a většina z nich byla navíc nezkušená - a když udělali chybu, nemohli se z ní poučit, protože dost často končila jejich smrtí). Já sem zastánce X-Wingu, ale neříkám, že nemůže být i lepší volba. Ani bych se nebránil vylepšenýmu TIE-Interceptoru (pokud by měl štít). Z fregat sem jasnej koreliánec - buďto modernější modely YT, nebo těžší YZ. Nemám hlavně jasno u větších fregat a destroyerů Scorpio: co to je kde to najdu? XD Na wiki sem neměl štěstí. | |
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Fri Mar 04 2011, 23:26 | |
| Annihilator je nejmodernejsi a nejdokonalejsi fighter v hystorii SW. neni divu, protoze se objevuje az v legacy. Je to vysledek Kraytova tajneho projektu. kazdy letoun je ovladan Sithama, kteří jsou skrze Temnou stranu s tímto drobkem spojeni a doslova sjednoceni. Stihac samotny je tak extremne opancerovany a ma takovou silu, ze dokáze prostrilet star destroyer (pravdepodobne tridy Palleon) takrka bez ujmy. Zatim jich vsak mnoho neni, vsechny byly totis vytvoreny pod prisnym utajeni v Kraytove komplexu pod Udolim Temných Pánu na Korribanu. a v boji zatim pouzity nebyly. | |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Annihilator Sat Mar 05 2011, 07:37 | |
| Díky za link. Stíhačka vypadá pěkně, ale má dva problémy: 1) k jejímu pilotování potřebuješ Sitha 2) to s tím prostřílením Star Deystroyerem bych až tak nepřeceňoval. Když porovnám velikost reaktoru na Pellaeonu a jeho štítovejch generátorů s tím co se vleze do týhle stíhačky (pokud teda nemá za hlavní zbraň něco, co si štítů ani nevšimne, třeba MAC)...
A kdybys měl vybrat stihačku pro "normálního smrtelníka"? | |
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 08:34 | |
| mno to si ale nerekl ze to musi byt pro normalniho ja sem dusi i filozofii (tedy jen to Star warsovskou) Sith. mno kdybych byl normal pilot tak si zvolim asi Sith-Imperial starfighter. ja vim sem ujety, ale dyz me se hodne libi design pouzity v Legacy komixu (toto neplati pro techniku pozustatku GA, ktera ma priserny design podle me). Tento letoun je sice zkonstruovan Sithy ale je ovladatelny kymkoliv a jeho pouziti prikazala Darth Rauder v operaci Thunderstroke eskadře Lebek (obrazek na wikine je nic moc, v komixu vypadaji ale velmi pekne) | |
| | | Potan von Kell Supreme Commander
Poeet p?íspivku : 21331 Age : 31 Vyznamenání : HZSSA Registration date : 31. 01. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 10:41 | |
| Přesunuto do techniky... _________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| | | Xavier Inkvizitor
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 11:37 | |
| - CharlieV napsal:
- Xavier: pač TIE nemaj štíty, hyperpohon, podporu života, droida... jediný, co maj je obratnost a početní převaha. Krom toho mi nejde o vaší vůbec nejoblíbenější loď, ale o to co byste osedlali v tomhle období (proto novej topic).
Z fregat sem jasnej koreliánec - buďto modernější modely YT, nebo těžší YZ. a hyperpohon se do tie také později již montoval a ano již za thrawna se vyskytovali tie s hyperpohonem (některé i se štíty) jinak droida neměly ani některé ty tvé slavný rebelské stroje a místo něho měli druhého člena posádky a múžeš mi vysvětlit odkdy jsou série YT a YZ fregaty??? to je nějaká nová změna od TFU či TCW? já byl vždy na tom že to sou frachťáky... | |
| | | Lance Stone Sniper
Poeet p?íspivku : 9058 Age : 332 Vyznamenání : F.R.E.A.K. Registration date : 16. 06. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 20:13 | |
| Jestli se nemýlím tak třeba YZ-2500 je klasifikovan jako fregata. _________________ "God, it's so hard to be a smartass nowadays." Dr. Neil Watts (To the Moon) | |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 20:18 | |
| Xavier: šnamkote pardon, takhle to dopadá, když na něco jinýho myslíš a jinýho píšeš. Já když sem psal o frachťákách, tak už jsem na wiki hledal fregaty a takhle to dopadlo.
Of course jsou YT a YZ lehký frachťáky, fregaty jsou Pelta nebo CR90. Teď jsem objevil DP20, to je slušná rána, jen kdyby nebyla tak ošklivá.
Jinak co se týče droidů, jasně že je nemely ani mý slavný rebelský stíhačky (proč mý vlastně?), jenže - TIE Interceptory se štítama začali dělat tuším na Thrawnův popud, a s hyperpohonem taky nebyly úplně běžný.
Zdá se, že jsem ne uplně dobře napsal svůj první příspěvek. Jednomístným stíhačem sem měl na mysli něco na způsob P-51 Mustangu nebo třeba F-16 - univerzální lehkej stroj schopnej plnit širokou škálu úkolů. Dvoumístná stíhačka měl bejt spíš Lightning nebo taková F-14 - těžkej stroj s velkym doletem a těžce vyzbrojenej.
Já se právě ve StarWarsích stojích moc neorientuju, moje povědomí končí u X-Wingů a Tiů za stíhačky a Star Destroyerů a blocade runnerů za velký lodě. Proto sem nadhodil co by si tak vybralo širší obecenstvo. | |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 20:20 | |
| Scorpio: jako pěkná lodička, ne že ne, ale jestli se nemýlím, je to daloko po Thrawnovi a rozhodně jí neseženu na volným trhu. Mě stpíš zajímalo něco typu "Dobrý den, vítáme vás v našem salonu, co byste ti přál." "Támhleta se mi líbí, chci jí stokrát ve zlatý metalíze." | |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 20:21 | |
| Lance: jo, zdá se že je, a líbí se mi, ale není Legacy o dost pozdějc? | |
| | | Lance Stone Sniper
Poeet p?íspivku : 9058 Age : 332 Vyznamenání : F.R.E.A.K. Registration date : 16. 06. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 21:15 | |
| Jo to je sice fajn, ale jako bejvalej moder tě musim napomenout za trpile posting. Proto tu je tlačítko editovat...
Ohledně YZ serie jsem chtěl jen poukázat, že tatokonkrétní série není jen jeden nebo dva typy lodí. _________________ "God, it's so hard to be a smartass nowadays." Dr. Neil Watts (To the Moon) | |
| | | Gralen Sithský lord
Poeet p?íspivku : 7530 Age : 36 Registration date : 24. 04. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 22:04 | |
| teda CharlieV TIE cka sú viaceré tipy, k tomu upraviť si vie plavidlo ak má dosť kreditov skoro každí. Tak povediac tím istým spôsobom ako piráti, z niejakého starého Dreagnouta prestavia, a vylepšia na takú úroveň že sa môže v palebnéj sile rovnať Impreialnem deštruktoru, v rýchlosti ani nehovoriac | |
Poeet p?íspivku : 21331 Age : 31 Vyznamenání : HZSSA Registration date : 31. 01. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 23:37 | |
| - CharlieV napsal:
- Lance: jo, zdá se že je, a líbí se mi, ale není Legacy o dost pozdějc?
Legacy je zhruba přes 100 let po Thrawnovi... Jinak, když píšeš dvě a více odpovědí, používej edit a neposílej po sobě tři posty K topicu, já bych si asi vybral Interceptora či Defendera. _________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 23:53 | |
| Potan: nehlídá si impérium svojí technologii? Sienar podle mě TIE nikdy neprodával třetí straně.
Jinak Defender je slušná lodička. Zajímalo by mě porovnání ceny jednoho vůči třeba X-Wingu nebo B-Wingu. | |
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sat Mar 05 2011, 23:59 | |
| - CharlieV napsal:
- Zajímalo by mě porovnání ceny jednoho vůči třeba X-Wingu nebo B-Wingu.
Defender 300 000 kreditů-nový 80 000 kreditů-použitý X-Wing 149 999 kreditů-nový 90 000 kreditů-použitý B-Wing 220 000 kreditů-nový 120 000 kreditů-použitý To s tím Seinarem sem nepochopil... _________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 08:01 | |
| Sienar je výrobce TIE Defenderů (jako celé řady TIE). Tak si právě nejsem jistý, jestli byly TIE někdy uvolněné pro volný trh, nebo si je Impérium drželo pro sebe.
Je ale zajímavý, že nový Defender je 2x dražší než X-Wing, ale ten si líp drží cenu, stejně jako Bčko. Nemáš tucha proč? Vim že už zabíhám do podrobností, ale zajímalo by mě to.
Mmch u Sienarů sem objevil jedmu moc pěknou kocábku, GAT-12 Skipray Blastboat, to je něco co mi přesně sedí na ten těžkej stíhač s dalekým doletem. Nějaký zkušenosti s ní? Byla třebas v některým simulátoru? | |
| | | Xavier Inkvizitor
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 09:26 | |
| skipray neni stíhač, je to dělovej člun, byl v X-wing:Aliance (a Empire at war: Forces of coruption) je mnohem větší než stíhačči běžný bombardér jako Y-wing s mnohem větší palebnou silou, a samozřejmě méně obratnej | |
| | | Cody Mandalorian Trooper
Poeet p?íspivku : 7508 Age : 37 Vyznamenání : Poslední svého druhu. Registration date : 31. 01. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 12:39 | |
| Určitě TIE Defender. Jinak jako Nssis by nebyl špatnej, ale asi těžko sehnatelnej. | |
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 13:45 | |
| - CharlieV napsal:
- Sienar je výrobce TIE Defenderů (jako celé řady TIE). Tak si právě nejsem jistý, jestli byly TIE někdy uvolněné pro volný trh, nebo si je Impérium drželo pro sebe.
Sienar prodával TIEčka pro impérium, protože impérium si je objednalo. Tohle platilo až do porážky velkoadmirála Thrawna, poté začal sienar "kolaborovat" a prodávat je i nové republice či soukromým subjektům (Lando). Svoji věrnost zachovali i NR i po jejím pádu a zásobovali i Galaktickou alianci. V legacy ale už opět pracují pro Impérium, pro které vyrábějí "nové tie" a to predátory Nejsem si jistý, ale jelikož to byla opět vojenská zakázka pro impérium, asi to opět nebylo ve volném prodeji. - CharlieV napsal:
- Je ale zajímavý, že nový Defender je 2x dražší než X-Wing, ale ten si líp drží cenu, stejně jako Bčko. Nemáš tucha proč? Vim že už zabíhám do podrobností, ale zajímalo by mě to.
Ty "čísla" jsou z Starships of the Galaxy, proč to autoři takhle rozhodli nevím, ale mají pro to svoje důvody. Já bych to možná viděl v tom, že tam se platilo hlavně za hodně, hodně drahou a luxusní technologii, která neměla v době kdy šel na trh konkurenci. - Cody napsal:
- Jinak jako Nssis by nebyl špatnej, ale asi těžko sehnatelnej.
No, pro civilistu naprosto stejně jako ten defender _________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| | | CharlieV Padawan
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 19:06 | |
| Super se to tu rozjelo Takže pokud si to zatím rekapituluju správně, v tý době co sem říkal by asi nejsnáz šly sehnat (pokud bych nechtěl nejaký už zastaralý kocábky) standardní rebelský stíhačky typu A-wing nebo Y-wing. Oboje byly v týhle době už trochu za zenitem, zatímco u X-Wingu bych čekal, že je všechny měla předplacený Aliance (respektive už Nová Republika), která potřebovala rozšiřovat svoje ozbrojený síly. Nebo by se daly splašit nějaký TIE, ale tady bych se bál, že spíš obyčejný nebo starší Interceptory - Thrawn si určitě modernější stroje syslil pro sebe. Což by nutně vyústilo v investice do přestaveb. Jako těžší stroj s delším doletem bych asi bral ten dělovej člun, případně nějakou silně modifikovanou korelianskou YT. Můžou provádět delší patroly, a přitom mají dost výzbroje aby zaplašily nebo zničily menší grupúu pirátů nebo jiný chásky, a dost silný štíty, aby před silnější prchly do hyperprostoru a zavolaly posily. | |
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 20:08 | |
| - CharlieV napsal:
- Super se to tu rozjelo
Jo, taky z toho mám radost Neboj se udělat takových topiců klidně víc, případně oživit ty staré - CharlieV napsal:
- Takže pokud si to zatím rekapituluju správně, v tý době co sem říkal by asi nejsnáz šly sehnat (pokud bych nechtěl nejaký už zastaralý kocábky) standardní rebelský stíhačky typu A-wing nebo Y-wing. Oboje byly v týhle době už trochu za zenitem, zatímco u X-Wingu bych čekal, že je všechny měla předplacený Aliance (respektive už Nová Republika), která potřebovala rozšiřovat svoje ozbrojený síly. Nebo by se daly splašit nějaký TIE, ale tady bych se bál, že spíš obyčejný nebo starší Interceptory - Thrawn si určitě modernější stroje syslil pro sebe. Což by nutně vyústilo v investice do přestaveb.
Takhle, nejsem si jistý, ale mám pocit že v době Thrawna už byla Nová repuliblika, a ta ty svoje stroje možná prodávala i dál, kdo ví, ale jakožto vojenský letoun myslím že pro civilistu se v tomhle nerozlyšovalo jestli by to byl A-wing nebo X-wing... K těm tiečku, podle me by se neprodávali žádný, ani starý tie, protože impérium mělo v té době i technický nedostatek... Asi tak nejlepší k čemu by se dalo volně dostat a za něco stálo by mohl být třeba Z-95 AF-4 - CharlieV napsal:
- Jako těžší stroj s delším doletem
Asi bych šáhl po ATR-6 útočný transport třídy Gamma. Přijde mi že má i slušnou výzbroj a byl později i "volně" prodejný. _________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| | | Cody Mandalorian Trooper
Poeet p?íspivku : 7508 Age : 37 Vyznamenání : Poslední svého druhu. Registration date : 31. 01. 08
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka Sun Mar 06 2011, 20:44 | |
| Aha, takže klidně Nssis. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Nejlepší loď, nejlepší stíhačka | |
| |
| | | | Nejlepší loď, nejlepší stíhačka | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru