|
|
| mandorian elite tvorba. | |
|
+8Darth Eternal Hatred Lance Stone Potan von Kell Gralen Elinor Yall Xavier Padme von Kell mandorian elite 12 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
mandorian elite Sithský lord
Poeet p?íspivku : 642 Vyznamenání : Poslední tactical droid po Muscafaru Registration date : 14. 05. 11
| Předmět: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 19:49 | |
| Návrat Sitského Impéria
Tento příběh se odehrává v BTC 1,251 proto neočekávejte známé postavy jedijů ani sitů . Jedenáctá četo mariňáků pozor přichází lord! Řekl velitel a odkašlal si předním. Hrdě stála jednotka sitských vojáků v černých zbrojích s černými helmami a v ruce měl každý samopal a na hrudi měl poznávací číslo. Mezi vojáky byl mladý voják, který měl číslo 1264 byl to člověk bílé pleti s černými vlasy a modrýma očima, bylo mu 27 let, narodil se na Tatoine a kdyý mu bylo 12 let, odletěl se sity na planetu Dromen caas a když jejich Grand Moff obnovil armádu, byl jeden z těch, co se chopili pušek a následovali Imperium. Nyní všichni viděli temnou postavu, jak se blíží k veliteli, který nervózně polkl a přešlápl. Přišel k němu sith v černém plášti s mečem v ruce a železnou maskou. Máte úkol prozkoumat planetu, máme hlášení, že se tady nachází Republiková základna. Pokud chceme znova založit Impérium, musíme jí zničit, to je váš rozkaz. Řekl sith a odešel. Velitel si oddechl a rozkázal, že májí nastoupit do lodi. Když četa o síle 700 mužů nastupovala do lodi, 1264 si pomyslel, že to možná nepřežije. Vešel do lodi, která měla po obou stranách sedadla. Rovně byla řídící místnost a dole jídelna a pokoje. Po pár minutách přistali v džungli, když vycházeli řekl jim velitel . Ať se stane cokoli, nebudte daleko od hlavní skupiny a vystoupil z lodi . Tak, rozdělíme se, první skupina bude 1264, 11236, 9847, 3478,86513 a druhá skupina 1164, 5476, 4786,54677,45689, tak hotovo. Hlavní skupina budou všichni ostatní, tak jdeme. 1264 společně s ostatníma zamířil do džungle a po chvíli chození se zeptal vojáka, který šel vedle něho. Jak ses stal vojákem? Odvedli mně od domova když byla na mé planetě válka a jak ty ? zeptal se druhý voják. Dobrovolně jsem odletěl. Odpověděl 1264 . O čem se to bavíte? zeptali se současně 3 vojáci za nima . O tom jak jsme se dostali k Impériu. Odpověděl 1264 . Mě si najmuli, odpověděl voják v prostřed . Mě odvedli od rodiny, řekl voják v pravo . Mě taky, řekl voják v levo, náhle uslyšeli dva hlasy . Myslíš že na to naletí ? To určitě, velitel nikdy nezklamal. Jakmile tohle uslyšeli, přestali mluvit a zbystřili. Po chvíli ticha šli dopředu, najednou uviděli dva republikové vojáky v zelených uniformách s blasterama v rukou. 1264 si připravil samopal a rozsřelil hlavu prvnímu vojákovi, druhý voják se překvapeně otočil a chystal se vystřelit, ale další sitský voják ho rostřílel. Po zničení stráží uviděli tábor Republiky. Bylo tam pár stanů a asi 200 vojáků . Ják je zničíme, přemýšlí 1264. Uvidí, že hned vedle tábora byla cesta, kde se připravovali Republikoví vojáci na přepad. Nakonec se schodli, že se pokusí hlavní skupinu informovat pomocí vysílačky, ale nešlo to. Tak se připravovali na frontální útok s nadějí, že to hlavní skupina uslyší. Seběhli ze srázu a začali střílet. Překvapení Republikoví vojáci se chopili zbraní, 1264 trefil jednoho vojáka do ruky, ten upustil blaster, pak dostal další ránu do břicha a spadl na zem. Mezitím ostatní sitští vojáci se schovali za stan. 1264 se mezitím schoval za balvan. Důstojníku myslíte že je najdeme ? Ptá se voják . Pokud budeme mít štěstí, odpověděl důstojník a náhle uslyší výstřely imperialních a repulikovích pušek . Co se to děje pomyslí si důstojník. A vydá rozkaz, že mají přidat. Po chvíli došli na konec cesty, bylo tam spousta balvanů a náhle zpoza balvanů vyběhli vojáci Republiky a svýma puškama zkosili celou první řadu. Překvapení imperialní vojáci na ně namířili své pušky a opětovali salvu. Najednou uviděli na skalách další republikový vojáky, imperialní vojáci padali po desítkách, důstojník už taky padl. 1264 a ostatní sitští vojáci mezitím vyběhli z úkrytů a trefovali další vojáky. Náhle trefí jednoho z nich střela a ten padá na zem mrtvý, ostatní se schovali za bedny a opětovali salvu. Najednou přiletí 3 Imperialní křižníky a pálí po základně Republiky, 1264 viděl, jak všechno kolem vybuchuje. Náhle spadne jedna střela blízko vedle nich, všechny to odhodilí a 1264 po dopadu omdlel. Po asi půl hodině se probral všechno bylo ohořelé a bylo tam spousta kráterú všichni jeho společníci padly mezi mrtvolama vojáků republiky uviděl skupinu tří sitských vojáků kteří ohledávali mrtvé. Pomalu se s námahou vstal velitel skupiny který měl na helmě červený puntík na něj zavolal . Co tady děláte ? Zeptal se velitel . Odhodila mě střela jak dopadla bitva ? Zeptal se 1264 . Udělaly jsme pyrrhovo vítězství a jak se jmenuješ. Zeptal se velitel. 1264. Odpověděl 1264. Jdeme k raketoplánu. oznámil velitel. Konec 1 kapitoly. Piště komentáře. ztráty Impérium. 670 vojáků, 1 křižník, Republika. 150 vojáků, - Opraven název topicu, slušní lidi nepoužívaj caps lock - 30/05/2011 doeditován název povídky z původního názvu tématu edited by Padme von Kell
Naposledy upravil mandorian elite dne Mon May 30 2011, 21:32, celkově upraveno 3 krát | |
| | | Padme von Kell Císařova ruka
Poeet p?íspivku : 26708 Registration date : 17. 01. 09
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:20 | |
| No, takze.. Pribeh by asi nebyl spatny, nebyt nekolika ale... 1) co za datovani je jako BTC??? 2) kdyz mluvi dve postavy, tak se v tom oznaceni primy reci jen tlustym pismem clovek trochu ztraci, nebylo by od veci zacit pouzivat uvozovky.. Jestli nevis, jak se na klavesnici pisou, tak si to vygoogli a nebo je proste od nekud okopci.. Nehlede na to, ze nekde ti to tlusty pismo ujelo i mimo primou rec.. 3) oznaceni nekolika ustrednich postav vojaku cisly je lehce mimo, protoze po precteni radku, kdo s kym pujde na pruzkum uz sem nevedela kdo je kdo.. Vzhledem k tomu, ze tys v celym pribehu mluvil vlastne jen o vojakovi jednom to trochu vyrovnava, nicmene nebylo by spatny, aby i ty vedlejsi postavy vojaku, ktery si behem pruzkumu povidaj dostaly vetsi prostor a kazdej svy jmeno a ne cislo.. 4) taktika obou znepratelenych stran mi prijde ponekud na palici... 5) tema kriznikama si to totalne zabil myslim ze dotycny vojak 1264 by byl totalne na uhel, kdyby vedle nej dopadla strela z imperialniho krizniku takze to shrnu, gramatickych chyb mas nebyvale malo, na to kdyz si clovek veme jak pises normalni prispevky, coz je jiste plus. Pribeh ma mozna dobrej zaklad, ale chtelo by to trochu zdravyho rozumu a min predstavivosti pri jeho dokonceni... Plus se zamyslet, jak bude na ctenare pusobit oznaceni ustredni postavy a hlavnich vedlejsich postav cisly, a to nekolikamistnymi.. jo a posledni vec, jsou sit Hove, ne sitove _________________ Vivat Itchy | |
| | | Xavier Inkvizitor
Poeet p?íspivku : 2500 Registration date : 26. 08. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:33 | |
| k té dataci: jsi si vědom toho že po sotva 50 letech od poražení Sithského triumviátu nebudeš mít grand moffy? aIm périum také ne??? BTC je Before treaty of Coruscant, takže jsi pár let po kotorech. | |
| | | mandorian elite Sithský lord
Poeet p?íspivku : 642 Vyznamenání : Poslední tactical droid po Muscafaru Registration date : 14. 05. 11
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:34 | |
| Já jsem nevěděl jaký jména jim dát. | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:35 | |
| Mě zaujalo jedno vydeo a podle toho jsem to dělal ale bylo celý anglicky pochopil jsem jen podstatný věci a grand mooff už byl jmenovalo se to SWTOR Timeline 11 Rebirth of the Sith Empire HD tak se to píše děte na youtube.
Naposledy upravil mandorian elite dne Sat May 21 2011, 20:47, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Elinor Yall Grand Moff
Poeet p?íspivku : 1818 Vyznamenání : Mírumilovný pacifista Registration date : 02. 03. 10
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:45 | |
| co za datovani je jako BTC??? - datace podle Coruscantské dohody, v SW galaxii se to používalo BTC - před Coruscantskou dohodou ATC - po Coruscantské dohodě (to, čím se uzavřelo příměří mezi Republikou a Sithy v Great Galactic War)
| |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:48 | |
| | |
Poeet p?íspivku : 1818 Vyznamenání : Mírumilovný pacifista Registration date : 02. 03. 10
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:50 | |
| ad. minulý příspěvek - reakce na dotaz Padmé po BTC Jinak k tomu, co se zde řeší: - spíš než na youtube spoléhej na wookieepedii, tam je toho víc a komplexnějšího. O věrohodnosti konkrétních formulací konkrétních hesel se sice vedou sáhodlouhé spory, ale každopádně je to zdroj, který při psaní často používám i já - zjišťovat informace, čím víc, tím líp, se vyplácí. Stejně jako si je dávat do souvislostí a přemýšlet nad nimi. Sithské impérium sice máš, ale stojí se za to zamyslet, kde je a co se tam může pár let po KOTORech dít... | |
| | | Xavier Inkvizitor
Poeet p?íspivku : 2500 Registration date : 26. 08. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:51 | |
| tak je mi jedno co v timlene k Toru vytvořili za pí..... ale sto let po velký hyperprostorový válce pochybuju že by sithové byly dostatečně silný na to znova na republiku útočit a rekrutovat na její hlavní planetě vojáky, doba tehdy byla sakra jiná než později jak byla poznat z filmů či různých her jinak se omlouvam za to faux-pas s tím kotorem, sem se poněkud sekl | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 20:57 | |
| - Elinor Yall napsal:
- ad. minulý příspěvek - reakce na dotaz Padmé po BTC
Jinak k tomu, co se zde řeší: - spíš než na youtube spoléhej na wookieepedii, tam je toho víc a komplexnějšího. O věrohodnosti konkrétních formulací konkrétních hesel se sice vedou sáhodlouhé spory, ale každopádně je to zdroj, který při psaní často používám i já - zjišťovat informace, čím víc, tím líp, se vyplácí. Stejně jako si je dávat do souvislostí a přemýšlet nad nimi. Sithské impérium sice máš, ale stojí se za to zamyslet, kde je a co se tam může pár let po KOTORech dít... hm, omlouvám se, ale možná by bylo vhodnější používat kvůli čtenářům přepočet na klasickou chronologii (podle bitvy o Yavin) - v rámci SW univerza mají jiné chronologie docela smysl kvůli atmosféře, ale takhle se člověk dost složitě orientuje kdy to vlastně je. | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:00 | |
| Tak já tu planetu změním a ty bitvy a tak hlavně tě to musí bavit to je základ hoth mě by vůbec nebavil. na tý wikipedii se podívám ale budu mít další kapitoly.
Naposledy upravil mandorian elite dne Sat May 21 2011, 21:02, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Gralen Sithský lord
Poeet p?íspivku : 7530 Age : 36 Registration date : 24. 04. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:02 | |
| no tie križníky ma dostali, a ten Frontálni utok duplom. Ak by som velil takéj maléj jednotke a vedel, že niekde v mojom okolí je večie zoskúpenie vojakov, bojujúcih na rovnakéj strane frontu, tak by som ich šiel skorej vyhladať, ako sa púštat na vlastnú pesť proti 40 násobnej presile.
Čo sa tíka tích križníkov, vôbec by netrebalo spomínať, že sa tam objavili, vezmeme napr. že hore prebehla niejaká bitka, republiková flotila utiekla, a na povrchu nechala tích 200 Republikánov. tá jednotka hneď potom ako objavila ten tábor mohla vysielačkou dať vedieť presnú polohu Križníkom, ktorý by zničili celú základnu aj s okolím bez straty pozemnéj armády (samozrejme ak by zakladna nemala štitovy generátor, ktorý by ich ochránil pred bombardovaním). Inak nálet mohli vykonať aj stíhačky alebo bombadéry, k tomu ako sa tu višie hovorilo. taká blizkosť by spôsobila, že telo by sa okamžite vyparilo. Odhodiť kludne mohla aj tlaková vlna. | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:12 | |
| To je pravda ale impérium ztratilo 650 vojáků a 1 křižník. republika 150 Vojáků to je rozdíl.Omlouvám se to jsem tam nedopsal. A stíhače neměly když se podíváš na to video ty lodě jsou malý. O těch křižnících nevěděli. | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:18 | |
| Napište číslo podle toho jak se vám to líbilo 1,2,3,4,5. | |
| | | Potan von Kell Supreme Commander
Poeet p?íspivku : 21331 Age : 31 Vyznamenání : HZSSA Registration date : 31. 01. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:43 | |
| 1-Hlavní hrdina CHCE jméno! Takhle se s ním prostě nedá sžít, když je to pouze číslo... I když, ono se není s čím sžívat, protože postavě nedáš žádnou osobnost, nic...
2- Z canonického hlediska, je to totální blbost...
3- "Máte úkol prozkoumat planetu, máme hlášení, že se tady nachází Republiková základna. Pokud chceme znova založit Impérium, musíme jí zničit, to je váš rozkaz" Chápu to dobře, že znovuobnovení celogalaktického impéria záleží na zničení jedné zapadlé republikové základny uprostřed džungle? Nedivím se, že sithové prohráli skoro všechny války...
4- Pokoušet se o nějakou minulost a zdůvodnění pohnůtek vedlejších postav "tím jak se dostali k impériu" když nemají ani jméno nemá asi moc velký smysl...
5- Hlavní hrdina má samopal ale ostatní blastery?...
6- Zabijí hlídku "tábora" (chachachacha) ale nikdo si to nevšimne?
7- 200 vojáků v pár stanech? To jako spí na (v) sobě?
8- Ukaž mi tak debilní vojáky, kteří v pěti zaútočí na 200 vojáků s plánem, že ten hluk přivolá armádu (s tím, že to může přivolat posily republice se nějak nepočítá že?).
9- Důstojník? Kde se v té bitce vzal jakej důstojník?
10- Křižník je velký asi kilometr... Tři kilometrové lodě se snesli nad tábor(=pár stanů) a vybombardujou to?...
11- Hlavní hrdina přežije turbolaserové inferno tří bitevních křižníků, které pálili na tábor z několik metrů? Neříkaj ti Kulhánek?
Jinak, tou datací před Coruscantskou dohodou, jste v době necelejch tisíc let před prvním KOTORem... Jen tak na okraj...
Hodnotím 4 (jako ve škole) za snahu. Námět i fajn, kdyby se líp zpracoval, mohla to bejt fajn fanfiction... takhle je z toho nelogickej (jak sw tak rozumem) blábol...
_________________ Why we fight for the Empire? For Glory? or for Honor? even for our Emperor? No, no... Its about a vision... a vision of new galaxy. Safe galaxy... Co nosí pravý Rebel? Správné oranžové rebelské ponožky s obrázkem ewoka! Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.
| |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:50 | |
| Chápu jsem skutečně Vůl zkazil jsem to sakra sakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 21:55 | |
| Takže, na povídku byl odkázán jeden můj a Potanův společný známý (píšící nejen StarWars fanfiction) a byla jsem požádána o překopírování následujícího komentáře:
Jsem mírný a přátelský člověk, který rád lidi povzbuzuje a podporuje. A v tomhle hodlám pokračovat, jenom tobě doporučím v tomhle nepokračovat. Rozhodně ne tímhle směrem. Než začnu vyjadřovat něco obecněji, tak doporučuju přečíst nějakou knížku ze SW univerza a podívat se, jak formátují text a taky jakým stylem píšou. Ona by vlastně postačila jakákoliv povídka od zkušeného autora a okolo sebe jich máš několik. Ale k příběhu - když píšeš fanfikci do nějakého prostředí, tak prvním pravidlem je znalost prostředí, ať už od pravopisu(Sith, sithové, Tatooine, Dromund Kaas atd.) tak po historii a dále. Překlepy jsou pochopitelné,ale v 97 ze 100 případů to nejsou překlepy. Historie, která ti v tomhle případě moc neříká je ještě důležitější - Sithské Impérium se na protiúder chystalo ne měsíce, ne roky, ale desítky a stovky let - takže tvoje postava by nemohla být běžný člověk, ale nějaký jiný druh, který je hodně dlouhověký. Příběh by měl být nějakou strukturu - začátek, hlavní tělo, vyvrcholení/závěr - u tebe mi to všechno splývá do jednoho. Jednotlivé části by chtělo oddělit odstavci a ne hned přecházet v textu, což o to víc odrazuje. Terminologii jsem zmínil už jednou, ale když vidím ten samopal, tak se chci zastřelit. Určitě sis všiml, že konvenční kinetické(či střelné) zbraně ve star wars univerzu skoro nikdo nemá a všichni spoléhají na energetické, přesněji blasterové zbraně - tedy blasterové pušky. Příchod postavy, která se jako každý třetí galaktický hrdina narodila na Tatooine (díky Síle za něj !), k Sithům byl takový ... suchý, ne hodně suchý. Opět odkážu nanastudování toho, jak Sithské impérium začalo vznikat a jak se tam mohl dostat. Pochybuju, že by to bylo běžnou linkou Coruscant-Dromund Kaas za 1500 kreditu i se zpáteční letenkou. Velice impozantní nástup Sitha, který informace musí sdělit všem vojákům, byť od toho má velitele jednotky. Navíc informace sdělí stylem ... no, jakoby si z nich dělal srandu. Popis interiéru lodi, ehm ... loď pro 700 mužů má po obou stranách jenom sedadla ? A dvě patra ? Požádej někoho o nějaké schéma třeba ISDčka a uvidíš, kolik tam bylo pater pro pár tisíc lidí. Cesta lodí trvala pár minut ? Skrz nekonečný širý vesmír, velkou vesmírnou lodí a to včetně přistání v džungli, aniž by si velké lodě pro 700 lidí(minimálně) někdo všiml ? Rozdělení vojáků taky mohlo probíhat jinak - velitel začal rozdělovat muže, aby mě přiřadil do skupiny něco něco stejně jako všechny další vojáky s čísly okolo mě. Tohle za předpokladu, že už ty skupiny nemají vytvořeny předem - jednotky, roty, čety, pluky se většinou neformují až na bojišti. Přeskakování během příběhu, kdy se vojáci baví, odkud se dostali do služby a najednou se hned baví o nějakém taktickém plánu o němž doposud nebylo ani zmínky ? Jak se v tom má člověk orientovat ? Potom najednu jdou dopředu a tví sithové se samopaly uvidí republikové vojáky s blastery. Pak narazíš na tábor - z neznámého důvodu nejde použít vysílačka. Nemá dosah ? Došly baterky ? Nepřítel může odposlouchávat ? Zapomněli heslo ? To se čtenář nedozví, ale měl by. Pak nastává chaotická bitva - ano, bitvy bývají opravdu chaotické, ale nejprve by se hodilo popsat celé prostředí, nabrat trochu napětí a pak to celé spustit, takhle to celé je ... notně stereotypní. A třešnička na závěr - najednou se objeví tři křižníky ? Odkud, proč ? Doposud o nich nebyla ani zmínka a budí to stejný dojem, jako by spolu bojovali Sparťané s Peršany a náhle se odněkud vynořil Superman. To jak přežil palbu z turbolaserů hvězdného křižníku, to je mi taky záhadou, když si vybavím, jak jeden křižník ze hry KoTOR I, masakroval nelítostně celé město na Tarisu a ty tu máš hned tři ... eh, stormtrooper efekt se dá tolerovat, ale tohle je opravdu moc. A závěr byl ... byl ? Suché zkonstatování bitvy a odlet. Takže ... jestli opravdu chceš psát dál, tak začni znova od nuly a studuj informace. Nebo se ptej těch, kteří píšou aktivně a hlavně se líbí ostatním lidem. A podotýkám ještě jednu věc, opravdu jsem se snažil být slušný. Provázej tě Síla, Jordi Linx | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 22:12 | |
| - mandorian elite napsal:
- Chápu jsem skutečně Vůl zkazil jsem to sakra sakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omez vykricniky.. za druhe nedelej ty doubleposty nebo se fakt vazne uz nastvu.. jinak doufam, ze neco, co sme ti tady napsali, si vezmes k srdci.. ono neni jednoduchy napsat dobrej pribeh o cemkoliv, natoz o necem, co ty si zjevne videl jen z rychliku... nevim, prijde mi ze sw moc neznas zatim, taky sem pochopila, ze ti dela problemy anglictina, tudiz doporucovat ti wookiepedii asi nema moc smysl, protoze se tam akorat tak kouknes na obrazky.. takze ti poradim neco jinyho.. otevri si nas web, a studuj... a studuj a studuj... a treba pochytis vic informaci a budes moct napsat konecne pribeh o kterej se snazis.. nikdo tu asi neceka, ze budes psat tak dobre, jako treba Elinor, ale o nejakej jednoduchej fan pribeh se pokusit muzes.. Jo a jinak pokud ty pribehy pises jen pro tu specialni hodnost, tak na to radsi zapomen, takhle si ji fakt nevyslouzis.. ono bude uplne stacit, kdyz budes psat nejak rozumne k tematu, ne jen "ewoci jsou nejhorsi" a podobny skvosty... _________________ Vivat Itchy | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 22:16 | |
| Jo začnu ted vymažu všechno. | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 22:18 | |
| NEMAŽ TO!!!
jinak tady pak bude nesouvisla debata o nicem.. takze kdyz uz si mel odvahu to sem poslat, tak to tu nech, nebo jsi srab? _________________ Vivat Itchy | |
| | | Lance Stone Sniper
Poeet p?íspivku : 9058 Age : 332 Vyznamenání : F.R.E.A.K. Registration date : 16. 06. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sat May 21 2011, 22:48 | |
| Erm. Pročetl jsem tento thread, ale mám pocit, že bych udělal lépe, kdybych ho nečetl.
Tento literární pokus (nic jiného mě nenapadlo) je zmatený, nepřehledný, nelogický a postrádá jakýkoliv pokus o stylistiku textu. Datace kterou uvádíš byla i pro mě naprostou novinkou (hned jak jsem si ji přečetl jsem hledal na Wookiepedii) stejně jako to, že lodě pro cca 700 lidí potřebují pouze sedačky, jídelnu a kontrolní místnost. Dále mě zaráží fakt, že samotný Lord přijde osobně sdělit rozkazy stylem skautského briefingu před kradením vlajky sousedním skautům, kterých se drží i velitel po výsadku. Dále mě zaráží fakt nepřítomnosti časové linie ve větším rozsahu než "uplynulo pár minut" či absence dělení armády na ucelené prvky (od nejmenšího střeleckého roje po roty čety pluky divize etc.). Sebevražedný útok na základnu která si nevšimla že jim někdo zabil hlídku z projektilových zbraní (které jsem v SW canonu zaznamenal pouze v sérii Republic Commando) které jsou poměrně hlučné, nemluvě o tom, že se vojáci na bojové akci baví, jak kdyby šli na výlet a všimnou si hlídky která si nevšimla jich (za dané situace by to z reálného hlediska bylo naopak). Dále zde nejsou žádné popisy. Džungle není pouze jedna a i s nejmodernější technologií si nikdo nestěžoval na podmínky, které jsou obvykle v džungli velmi nepříjemné (s pouští a zimními podmínkami patří džungle mezi trojici nejhorších bojišť). Chybí i rozsáhlejší charakterizace postav, když mají tolik osobnosti aby se začali bavit o minulosti tak určitě nemohou být bezduché masové prostředky boje. Nakonec bych uvedl že průběh bitvy je velmi zmatečný a celková plitkost tohoto pokusu jej činí až nečitelným i přes jeho relativní krátkost. Pokud jsem něco vynechal, tak pravděpodobně proto, že jsem usoudil, že to zde bylo již dostatečně zmíněno (tj. bombardování, odhození výstřelem etc.)
Každý jsme někdy začínal a i já si pamatuji své prvotiny plné nesmylů, ale v tomto případě bych doporučil najít si někoho zkušeného, kdo by ti byl mentorem. _________________ "God, it's so hard to be a smartass nowadays." Dr. Neil Watts (To the Moon) | |
| | | Darth Eternal Hatred Supersith
Poeet p?íspivku : 18901 Age : 79 Vyznamenání : ta ženská na ikonce vypadá jako já, že jo? Registration date : 18. 01. 09
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sun May 22 2011, 00:55 | |
| mandalorian elite: možná by tyhle věci omluvil tvůj věk. kolik ti je? | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sun May 22 2011, 11:22 | |
| No dobře je mi 11 ale nerad to říkám. | |
| | | ScorpiO Dark Lord of the Sith
Poeet p?íspivku : 4650 Age : 37 Registration date : 07. 02. 08
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sun May 22 2011, 12:00 | |
| se stydis za svuj vek??? proboha proc?? k pribehu ti moc nereknu bo se mi to nece cist. ale v datovani mas fakt chaos. pokud totis pocitam spravne, odehrava se to nejakych 100 let po Velke Hyperprostorové Válce. Cili dost nemozne. zase na druhou stranu, dle meho nazoru je dobre ze se dej odehrava v teto dobe bo se o ni moc nevi ( ale v tom pripade by se v pribehu vubec esmela objevovat Republika, rozhodne ne v křížku s právě se obnovujícím Impériem) takže klidně z teto doby něco udělěj, proč ne, Jen si trošku pročti historii a bia postav z te doby at ti nic s nicim nekoliduje, nobo se zeptej, pokud de o Sithy, urcite ti odpovim, | |
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. Sun May 22 2011, 12:10 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: mandorian elite tvorba. | |
| |
| | | | mandorian elite tvorba. | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |