Poeet p?íspivku : 921 Age : 31 Vyznamenání : Poslední imoralista Registration date : 29. 11. 12
Předmět: Diskuze se spoilery Sat Apr 13 2019, 11:30
No, tak jsme se (ehm, bohužel) dočkali a Lucasfilm na letošních SW Celebration představil teaser trailer k epizodě IX s opravdu originálním a novátorským názvem The Rise of Skywalker, tedy Vzestup Skywalkera. Video zde:
Co říct, vymyslet pořádný název to neumí, Rey očividně pokračuje ve stylu Mary Sue a to na konci jste slyšeli? Ó, boha jeho... Dark Epmire... někdo? Lži a hrabivost Lucasů? Nedostatek kreativity? Ne, nebudu to bashovat když nevím jaký film to bude... tedy vím, ale, no nic.
Shred Naki High Jedi General
Poeet p?íspivku : 922 Age : 39 Vyznamenání : Solus veman aka sa beroya Registration date : 14. 04. 08
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sun Apr 14 2019, 17:21
Jedním slovem: blééé Ale mě se líbí tahle verze:
Rodann Padawan
Poeet p?íspivku : 57 Registration date : 08. 12. 14
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Mon Apr 15 2019, 00:01
Tak jo… máme za sebou první ukázku na závěrečný díl Skywalkerovic ságy. Po několika shlédnutích a potvrzení pár informací jsem se rozhodl ho trochu rozebrat. Předem upozorňuju, že budu využívat VEŠKERÝCH dostupných zdrojů, takže může (ale nutně nemusí) být následující text lehce spoileroidní… Možná taky nabídne spíše více otázek než odpovědí. Na samotném panelu v rámci Star Wars Celebration bylo také zveřejněno několik dalších fotek s množstvím infa, které se do traileru vůbec nedostaly (Jannah, Klad,…), ale o tom třeba někdy jindy. Jdeme na to. ⦁ Začínáme záběrem na udýchanou Rey v novém bílém (ano, je původně opravdu bílý, ale už jsme v pozdější fázi filmu, a proto už lehce ušpiněný) oufitu, který spolu s dalšími unikl již před nějakým časem na net. Za pasem má nejenom opravený meč Skywalkerů, ale i blaster, který ji daroval Han v TFA. Kde se ale nachází? Ačkoliv bych byl rád, kdybychom se opět podívali na Jedhu, nebo se i spekuluje o Jakku, s největší pravděpodobností se kruh uzavře a vrátíme se na Tatooine. Zatímco se dívá do dáli, v podkresu slyšíme Luka, který tvrdí, že ačkoliv nyní má již všechny vědomosti tisíce generací Jediů, tenhle boj je jen její. Zajímavou maličkostí je, že mluví v množném čísle… a pokud to nemyslí obrazně, je zde šance, že se dočkáme Force-ghost councilu s Yodou, Lukem, Anakinem a třeba i Qui-Gonem? ⦁ K Rey se řítí TIE Prvního řádu… Na téhle sekvenci je ovšem něco zvláštního, ne? Proč po ní nestřílí? A kdo ho vlastně řídí? Při bližším ohledání zjistíme, že se nejedná o Kylův Silencer z minulého dílu, ale ani řadový Interceptor. Jde tak o jakýsi hybrid a úplně nový typ stíhačky vyvedený v červeno-černé kombinaci (tenhle motiv se line celým trailerem ve spojitosti s Kylo Renem, jehož promo fotku v červeno-černém kokpitu jsme na panelu SWCC mohli vidět). Někdo spekuluje, že pilotem je dokonce Poe, který má později v traileru podobné rukavice, jež jsou vidět v prostřihu (který tam vlastně ani vůbec nemusí reálně pasovat), a jde tak o jakýsi trénink na snad nějaký heist? Opravdu to totiž vypadá, že Rey v podstatě naskakuje na stíhačku a někam uhání do boje. Budeme tedy opět svědky kooperace Reylo…? ⦁ S dalším záběrem se nám změnilo i prostředí. Jakási stíhačka letí k nějakému městu v zasněžené horské krajině. Věřím, že se jedné o planetu Kullgroon, která se již objevila v komiksu o Landovi, a na které se nachází masivní opravna droidů. Velmi dobře to tak koreluje s informacemi o lokaci, která byla vytvořena ve studiích Pinewood (největší v historii kinematografie), kde má jít v podstatě o část města – trh a také se smetištěm droidů (bude tam například bojový droid z TPM nebo robot z Abramsovy produkční společnosti Bad Robot a tuna dalších easter-eggů). Pokud jde o loď, trochu vypadá jako A-wing, ale je tu i podobnost s lodí, kterou viděla Rey ve svém Force-backu v TFA, kde meli být její rodiče. Snadno je ale také možné, že se prostě jedná o náhodný speeder mířící k městu a jen uvozuje záběr. ⦁ Střihem se dostáváme do lesní lokace ozářené červeným světlem (mlhou, kouřem, možná ohněm?), kde vidíme Kyla útočícího na jakousi postavu po boku stormtrooperů. Tohle mě velice mate, protože dotyčný vypadá jako jeden navrátivších se Knights of Ren. ⦁ Dále vidíme jakousi ochlupenou ruku opravující Kylovu masku rozbitou v TLJ nějakou červenou (opět) hmotou. Myslím si, že by mohlo jít o dalšího člena KoR. ⦁ Následují Finn s Reyinou holí a Poe, oba v nových kostýmech, taktéž již uniklých, na písečné planetě (opět zřejmě Tatooine). ⦁ Prostřih na BB-8 a jeho nového otravného kumpána D-0. ⦁ No a pak tu máme návrat další původní postavy – Landa, navíc ve svém Millenium Falcon. Všimněte si, že má opět nový tvar radaru. ⦁ Poté se opět dotáváme na písečnou planetu a mé dohady o Tatooine podpoří i pronásledovaná loď s Finnem, Poem a Threepiem, která vypadá jakok jedna z bárek Jabby Hutta. Honí je jednak speeder a skrze písek vidíme i dva stormtroopery na jetpacích! ⦁ Další moment je velmi kryptický. Prolétává v něm A-wing, to jsem si jistý, kolem obrysu něčeho, co velmi připomíná republikový křižník třídy Venator (předchůdce imperiálních Star Destroyerů) – jde vidět červený lem na jeho konstrukci. ⦁ Pak vidíme pravděpodobně Leiu držící medaili, kterou dostali Luke a Han za odvahu v boji o Yavin IV, tipnul bych si, že spíše toho druhého. ⦁ Po střihu teď již zřetelně Leiu objímající Rey na lesnaté planetě (ehm… měsíci), který JJ označil za úvodní lokaci filmu. Je velmi pravděpodobně, že se opravdu jedná o Yavin IV, protože v promo materiálech byla k vidění i loď třídy Tantive v hangáru nápadně připomínající ten z ANH a RO a víme, že se opět natáčelo v původních lokacích Cardingtonu. ⦁ Celý teaser končí možná nejdiskutovanějším momentem, kdy je celá skupinka hrdinů (kde je Artoo?) pohromadě a shlížejí z útesu na trosky potopené Hvězdy smrti. Kolují dohady o tom, kde to je a co vlastně vidí. Já si myslím, že to je celkem zřejmé, jednak protože, kdyby se jednalo o první DS, tak by museli být na Yavinu, který byl od ní v době exploze velmi daleko v porovnání s druhou DS, kteréžto trosky opravdu skončili na Endoru. Za druhé mi to evokuje vzpomínky na concept arty pro TFA, kdy už tehdy bylo v plánu, že se podíváme na potopený trůnní sál císaře… ⦁ A když už mluvíme o Palpatinovi… Ano, byl to opravdu jeho nezaměnitelný zlověstný smích, který zní v samotném závěru (před tím opět Luke mluví v množném čísle, že vždy budou s Rey a že nikdo doopravdy nezmizí – jak je slyšet, platí to i pro záporáky). Pro ty, kteří stále nevěří, že by měl být ve filmu, tak na pódiu se objevil po prvním promítnutí jeho představitel Ian McDiarmid a typickým hlasem přikázal ukázku přehrát znovu. A aby toho nebylo málo v pozdějším rozhovoru Abrams potvrdil, že je opravdu v nějaké formě ve snímku. ⦁ No a nakonec tu máme odhalení podtitulu filmu, který je, jak už to bývá, matoucí a asi i vícesmyslný. Jak už jsem zmiňoval jinde, hned jak jsem ho uviděl, vzpomněl jsem si na knížku Timothy Zahna – Thrawn: Alliances, kde byl věnován právě Skywalkerům velký prostor a elegantně se retconovalo. Jde o to, že Chissové (rasa ke které náleží Thrawn v Unknown Regions) Skywalkery označují de facto Force-sensitive jedince, kteří se umí navigovat v protředí jejich části galaxie, kde nikdo jiný neproletí; tedy, že doslova kráčí mezi hvězdami. To v kombinaci s podivným tvarem The Rise of Skywalker, namísto logičtějšího Rise of the Skywalker (pominu fakt, že by tak už dva filmy v sáze měli zkratku RotS), napovídá, že by se nemuselo označení vztahovat ke konkrétní osobě jako příjmení, ale např. ke vzniku řádu Skywalkerů jakožto nástupců Jedi, který v podstatě skončil,stejně jako Sith, a který by byl antagonistou Renům (Kylo a rytíři).
To by asi bylo vše, co mě momentálně napadá, ale ještě se možná vrátím s jinými poznatky po dalších shlédnutích a ověření faktů.
Darth Soren Sithský lord
Poeet p?íspivku : 921 Age : 31 Vyznamenání : Poslední imoralista Registration date : 29. 11. 12
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Wed Apr 17 2019, 16:32
Hezky rozebráno, nicméně mám k tomu jednu docela kritickou výhradu (tedy těch výhrad mám více, ale zatim uvedu jednu konkrétní). Řád Skywalkerů jako nástupce Jediů / Renů a Sithů je neuvěřitelná blbost a kdyby opravdu tohle udělali, tak bych se už asi opravdu někde pověsil. Za prvé, nikdo (a nikdo mě nepřesvědčí o opaku) nemůže považovat Kyla a rytíře z Renu za nástupce Sithů. Ne, nebyli, nejsou, nebudou to Sithové ani žádní jejich "nástupci". Z toho co jsem měl možnost zatím vidět a soudě dle Kyla, jenž je patrně vede, je to jenom banda spratků, které měli jejich rodiče nebo vychovatelé za mlada seřezat. Jejich antagonista - Jediové: no, teď opravdu nevím, jestli ta jedna lekce s Lukem dělá z "Mary Sue" Rey Jedie. No h**no, vůbec to z ní nedělá Jedie, možná tak padawana, bo ani nikoho "dark side" neporazila (s Renem tam v TLJ dělali jakýsi featuring a Snokea zabil defacto Kylo), ale Jedie určitě ne. A úpřimně, nemyslím, že Kylo přejde zpátky ke světlu, to by bylo až moc... nemůžu najít dostatočně vystihující slovo... předvídatelné, na poměry J.J.Abramse. Navíc a nejdůležitější poznatek: vyndej Jedie a Sithy z univerza Star Wars. Zaměň je za Reny a Skywalkery (navíc při jejich politice, že Jediem může být každý). A zbyde ti co? Nic. Ty frakce jsou tak důležité pro ten svět a jsou s ním tak spjaté, že je nelze za něco zaměnit, nebo jim najít nástupce. Ano, i v EU jsme měli Imperiální rytíře, Ztracený kmen a bůhvícoještě, ale Jediové a Sithové tam byli vždycky. Tohle nemůžeš jenom tak nahradit, bo se ti to hodí do pokračování filmu, co před tebou zk*rvil nějaký magor...
Rodann Padawan
Předmět: Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker D23 SPECIAL LOOK = ROZBOR = Tue Aug 27 2019, 22:23
Po několikerém shlédnutí a trochu důkladnějším ověřování bych tu rád udělal takový menší rozbůrek ukázky. Nejdříve bych rád varoval, že ačkoliv bude následující text víceméně spekulativní, bude čerpat i z leaknutých informací, a může tak být pro někoho spoilerem. Dále bych chtěl upozornit, že nešlo o regulérní trailer ani teaser (takže se normálně ani nebude promítat kinech), ale o upoutávku speciálně pro Disney expo - tedy je k ní nutno přistupovat trochu jinak z dramaturgického hlediska (to kdyby si někdo chtěl stěžovat na skladbu záběrů). První polovině koláže se věnovat nebudu, pouze bych rád poukázal na dva zajímavé aspekty: 1) Ukázka začíná, dle jeho vlastních slov, úplně tou nejoblíbenější scénou G. Lucase. Náhoda? Jelikož víme, že s nímJ. J. Abrams v tvůrčím procesu spolupracoval, nemyslím si. Také se nese informace, že celá sága bude ukončena podobným záběrem. 2) Celou první půlkou se line motiv kontaktu (dotyky, polibky). Tohle také asi nebude úplně nechtěný fakt, protože v TRoS se dočkáme oproti očekávání rozvinutí spojení Rey-Kylo. Více pak dále. Nové záběry tedy otvírá pohled na naše hrdiny v nových outfitech na (další...) pouštní planetě Pasaana. A hned bych rád podotknul, že opět chybí Artoo... Fandom už tak trochu počítá s tím, že nám oblíbený robůtek moc dlouho nevydrží... Také nám J. J. Abrams potvrdil, že tentokrát bude ústřední trio povětšinu času spolu. Střihem ihned jejich pohledem vidíme jakousi oslavu a dle úniků by mělo jít o sekvenci ze třetího aktu filmu, těsně před závěrečným klimaxem. Dále tu máme digitálně postaršenou Leiu v jakési džungli. Už ze SWCC víme, že tady naopak vidíme začátek filmu. Co musím podotknout je fakt, že dle flóry to spíše vypadá na Yavin IV než Endor a je tedy možné, že oproti všeobecnému koncensu trosky Hvězdy smrti budou té starší z nich... Poté vidíme výstup menší flotily Odporu (nebo už znovu Rebelů?) z hyperprostoru. Zkušené oko pozná celou alfabet skvadru - tedy A-, B-, X- i Y-wingy. Ale také zatím neznámou nákladní loď (můj osobní tip je, že ji ještě uvidíme - resp. její kokpit v záběru na Finna a Jannah). A nakonec korvetu třídy Tantive, možná vůbec nejdůležtější loď z celého výčtu. Podle zpráv to má být přesně ta z konce RotS, kde byla vymazána paměť Threepiovi a bude součástí putování naší party. Následuje panorama na flotilu nepřítele v jakési atmosféře plné blesků. Po bližším zkoumání zjišťujeme dvě věci. Zaprvé, jedná se o loďstvo ne Prvního Řádu, ale zcela zřejmě jde o původní destruktory Impéria. A s tím souvisí i druhá věc - pokud si záběr zesvětlíme, uvidíme podél linií lodí červený pruh (stejně jako ve starším teaseru) a na spodku lodí obří kanóny. To by tedy korelovalo s informací, že jde o flotilu Sith trooperů, resp. Palpatina, kterou jako součást svého záložního plánu v reakci na svou možnou smrt posílal do Unknown Regions. Děla by pak měla disponovat technologií kyber krystalů jako byly v Hvězdách smrti, resp. Starkiller Base/Illum a je možné, že v záběru ničení povrchu planety přichází červený laser právě od nich. Nejdříve ovšem ještě vidíme (a možná jste ho nepoznali) Threepia s červenýma očima. Co to znamená? Velmi pravděpodobně se mu vrací vymazaná paměť. Dle úniků má být od tohoto momentu v módu "Rambo" - s Reyinou holí a Chewieho kuší a také naprogramováním starých bojových droidů Obchodní Federace (AotC). A. Daniels se také zmínil, že tentokrát bude jeho protokolární droid "trochu jiný." V záběru na džungli tentokrát vidíme Rey ve stejné lokaci jako byla Leia. V této sekvenci vidíme mezi stromy schovanou tréninkovou jednotku a zdá se mi frustrovanou Rey, která ji minula hozeným mečem. Předpokládám, že se bude jednat o mini-výcvik, který má mít s Leiou. Další je Kylo Ren a v povzdálí jeho TIE (ne Silencer, ale ten z předchozího traileru). Ačkoliv okolí mate, věřím, že se jedná o Pasaanu (sledujte popraskanou pouštní zem) a část tzv. Force Flash Fightu, o kterém se traduje, že bude mít s Rey. V podstatě jde o to, že jejich spojení Silou, které způsobil údajně Snoke, se prohloubí a oni budou bojovat na několika ikonických místech předaleké galaxie "teleportačním" způsobem. Ihned potom následuje boj s Rey ve vodě na troskách Hvězdy smrti (všimněte si pozůstatku baterie turbolaserů vlevo) a je pravděpodobné, že půjde spíše o začátek filmu, pokud se jedná o vodní plochy Yavinu IV. A nakonec tu máme možná nejdiskutovanější moment celé ukázky. Osobně si myslím, že se jedná o jakousi vizi. Někdo mluví o Vaderově svatyni pod sídlem na Mustafaru, já tam vidím "zrcadlovou" jeskyni z Ahch-to. Nejenom, že Rey vypadá zvláštně rozpitě (a taky zdá se mi holohlavá?), ale když se pozorně podíváte do pravého okraje, uvidíte přesně zrcadlový pohyb jako by to opravdu byl jen obraz. Co se týče červeného oboustranného rozkládacího meče - toto není ve světě SW novinka - stejným disponovali stráže Jediů v chrámu na Coruscantu. Jeden zajímavý detail nakonec - mezi císařovým proslovem je prý slyšet jakési šeptání, ale osobně jsem to nedokázal rozklíčovat. Mělo by prý jít o Anakinova slova.
Uvidíme, co vše se potvrdínebo vyvrátí. Plnohodnotný trailer bychom měli dostat v říjnu.
Darth Soren Sithský lord
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Fri Aug 30 2019, 23:59
Hned ze začátku upozorňuji, že jsem neviděl celou upoutávku, jenom určité úseky, střípky. Důvod je, že jsem neměl náladu na to koukat ale co-to jsem z toho pobral a samozřejmě k tomu mám pár věcí: 1. První půlka traileru, je prý kompletně tvořená jenom ze scén z prvních dvou trilogií? Co k tomu říct, J.J. Abrams a Lucasfilm se očividně snaží hrát na nostalgickou strunu a tím, že narve do traileru scény které máme rádi, nás láká na med. Kdože to řekl, že prý máme zabít minulost? Ne, první půlku traileru Lucasfilmu nebaštím. 2. Sidious z oficiálního plakátu, je s prominutím hrozivý, ale v tom špatném smyslu slova. Jestli fanoušci držkovali na práci maskérů z prequelů, tak tohle bych nedal ani do fanfilmu. Směšně to vypadá, opravdu směšně. Ale je to jenom plakát, takže zatím se relativně nic nestalo. Vlastně stalo, ono ten Sidious tam v nějaké formě určitě bude. 3. Flotila destruktorů - patrně nejde o destruktory Prvního řádu, ale staré známé imperiální kocábky. Ten obrázek mi připoměl flotilu Katana z Thrawnovi trilogie. Co si máme myslet? Jedná se opravdu o zapomenutou flotilu? Existuje někde kromě First Order i Imperiální zůstatek? Objeví se ve filmu Thrawn? Zatím nevíme, ale bude ještě zajímavé sledovat vývoj situace. 4. Temná Rey - mám za to, že se opravdu jedná o vizi. Udělat z Mary Sue temnou postavu, na to nemá koule ani J.J. Navíc, v politice nového Lucasfilm jsou ženy nejlepší, nejchytřejší a nejsilnější bytosti a špatní jsou jenom chlapi.
Bůhví co z toho nakonec bude. Vypadá to, že míchají pvní dvě trilogie s novou, to toho střípky z expanded universe, zřejmě aby zahráli na city všem, protože je potřeba nahnat lidi do kin. Aby neskončilo ještě hůř než TLJ. Jasně je to expo- upoutávka, ne oficiální trailer, ale co to, ze z ní dá vydedukovat. Já do kina nejdu; až si vyslechnu dostatek RELEVANTNÍCH názorů a recenzí, pak se rozhodnu, jestli si to nějakým způsobem seženu, nebo skončím z Lucasfilm definitivně.
Rodann Padawan
Předmět: Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary Sat Aug 31 2019, 12:54
Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin:
DĚJ:
⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit. ⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/ (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení. ⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey. ⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium." ⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde. ⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého. ⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici. ⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci. ⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit. ⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo. ⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor. ⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze. ⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali. ⦁ Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...). ⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně. ⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina. ⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo. ⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora. ⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo. ⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil. ⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu. ⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...! ⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit. ⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí. ⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.
Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to nakonec tak špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
Darth Soren Sithský lord
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sun Sep 01 2019, 12:41
Nebudu reagovat dlouhým komentem, odpovím videem od G&G, se kterým v podstatě souhlasím, až na to, že se mi z toho, na nevím kolik procent legit leaku, nelíbí téměř nic. Jestli je tohle pravda, tak byly první dvě části opravdu k ničemu. TLJ nebude mít vůbec žádné opodstatnění, byl by to zbytečný snímek. Což opravdu byl i bez deváté epizody. A nikoho netrápí, kdo sakra byl ten Snoke? Podle toho, co Rodanne píšeš, bude i v deváté epizodě logických prestřelů a příběhových děr jako v ementálu. Díky, ale ne. Já si počkám na Sword of the Jedi.
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Mon Sep 02 2019, 16:55
Taky zareaguji videem - je to komentář Jasona Warda dlouholetého "leakera" informací z produkce Star Wars univerza (nejenom filmů).
Rodann Padawan
Předmět: It's true. All of it. Mon Sep 09 2019, 22:03
Nedávno jsem tu předložil plot leak deváté epizody, který uvolnil velmi dobře informovaný zdroj (upozorňuji, že plot =/= story). Nyní přichází asi největší hráč na poli produkčních informací Star Wars, server MSW a v podstatě vše potvrzuje. Tady je, co k tomu má říci:
Spoiler:
- V závěrečné scéně na Larsově statku na Tatooine se diví nějací místní, kdo to tam je a jdou se zeptat Rey, což (opět) zrcadlí otázku Maz Kanaty ze Sedmičky. Tentokrát však Rey odpovídá: "Jsem Rey, Rey Skywalkerová..." Což spíše bude myšleno odkazem a ne krví. - Rey má ve filmu několik nových Force schopností. Zejména se jedná o Force Lightnings (s Kylem se na Pasaaně přetahují o loď podobně jako v Osmičce o meč a Rey "omylem" vylétnou z konečků prstů blesky...) a Force Healing (hrdinové jsou napadeni písečným červem a nakonec ho Rey uklidní léčením - zřejmě je raněný). - Je VELMI pravděpodobné, že Poe Dameron umírá ve 3. aktu... - Role Matta Smithe je stále zahalena rouškou tajemství. Nejprve vůbec ve filmu neměl být, poté se mělo jednat o jednoho z Knights of Ren, pak o akolytu, kterého posedlo Palpatinovo vědomí a nyní má mít něco dočinění s vraždou Reyiných rodičů sithskou dýkou (vrah x otec). - Scéna z Pasaany: Kontakt Odporu, za kterým pošle hrdiny Lando se jmenuje Ochi. Z Uknown Regions získal onu sithskou dýku a něco ví o Palpatinovi. Byl jí ale zabit a hrdinové ho najdou v podzemí, kde se později odehraje sekvence s červem. Zde také hrdinové utíkají a nechtíc nechávají Millenium Falcon Prvnímu řádu (v této pasáži má dokonce hořet). Také zde se odehraje souboj Rey s Kylem v TIE a její bleskování. - Jannah prý bývala Stormtrooper, ale dezertovala a proto se o ní zajímá Finn (ne proto, že je taky černá!). - Maz Kanata se objeví krátce na začátku filmu na džunglové planetě (mohlo by jít o Yavin IV) a poté až v závěrečné bitvě. - Navigátory k Císaři, které budou mít v držení Kylo (Vaderův) a Rey (Palpatinův) mají mít pyramidální tvar... spekuluje se tedy o holokronech. - Scéna z Ahch-To: Po porážce a (téměř) zabití Kyla na Endoru, Rey utíká na Ahch-To Kylovou lodí, kterou ničí Lukovým mečem a chystá se se ho do trosek zahodit, když ho (opět) v zrcadlové scéně chytá Force Ghost Luka a dojde k následující konverzaci (parafráze):
L: Co to děláš? R: Měl jste pravdu, když jste tvrdil, že ve mě vidíte Temnotu. L: Svedla nás k sobě Síla. Musíš se postavit Sidiousovi, jako jsem se já postavil Vaderovi. R: Chtěla bych se cítit tak silná jako byla mistryně Leia, ale já nejsem! L: Nevíš, jak silná jsi, dokud nebudeš muset tak silná být. Sidious tě naplní hněvem, strachem a použije proti tobě tvoje slabosti. R: A jaké jsou jeho? L: Když mě otec zachránil, nemohl pochopit Vaderovy city ke mně. Myslel si, že láska je slabost.
K úniku z Ahch-To Rey použije Lukův stařičký X-wing a jeho přilbu.
- Pouto mezi Palpatinem a Rey se na konci Imperátor pokusí použít, ale nebude fungovat. - Na začátku filmu, když Kylo najde Palpatina, ten mu bude tvrdit, že chce, aby on a Rey byli novými císeřem a císařovnou. Tím, že má v rodině Rey si ho domněle získá, protože Kylo k Rey stále něco cítí. - S Rey a Kylem pohromadě na konci filmu a jejich schopnostmi ovšem Palpatine nakonci "oživí" své tělo, což byl jeho pravý plán. Pořád tak nějak není jisté, jestli to do té doby byl nějaký hostitel nebo vlastní Palpy. Tahle část příběhu se zdá asi nejstřeženější (což je pochopitelné, když teprve na SWCC se ukázalo, že Ian McDiarmid je vlastně ve filmu) .
Jelikož se jedná o další nezávislý zdroj takového úniku, je velmi pravděpodobné, že Devítka bude mít takový průběh.
Rodann Padawan
Předmět: rozšířený a detailnější popis děje Sat Oct 05 2019, 22:39
spoiler:
Akt I
Džunglová planeta (pravděpodobně Yavin IV) Forceback. Probíhá souboj se světelnými meči - zelený proti modrému. Luke trénuje Leiu na Jedie a ta se přiznává, že je těhotná, a tuto cestu opouští. Přesun do přítomnosti na stejné místo, kde nyní Leia trénuje Rey. Nejdříve jde o mentální cvičení, ale to jí moc nejde a je frustrovaná, a tak požádá generálku o fyzičtější trénink.
Lesní planeta osvětlená rudou září Jako Nejvyšší vůdce Kylo Ren používal prostředky Prvního řádu pro pátrání po původu a síly Snoka, což se vůbec nelíbí generálům Huxovi a Prydovi. Kylo vede útok na této planetě s cílem najít navigátor, který dříve patřil jeho dědečkovi, Darth Vaderovi. Ten se mu nakonec podaří získat od Věstce a odhalí mu koordináty v Unknown Regions.
Základna na asteroidu Millenium Falcon s Finnem, Poem a několika neznámými mimozemštany je na cestě na tento ledový objekt, aby se setkali s informátorem z řad Prvního řádu. Jde o prostředníka mezi Odporem a vysoce postaveným zrádcem Prvního řádu. Přichází však i jednotky Prvního řádu a začíná bitva, po které Millenium Falcon uniká pomocí několika krátkých nekoordinovaných skoků v hyperprostoru, což je extrémně nebezpečné.
Exogol Jde o mrtvou černou zploštělou planetku ve vesmíru Unknown Regions, kam Kylo Rena přivede navigátor. Přistává před obrovskou vznášející se krychlí nad zemí. Dorazí k ní a objeví výtah dolů k povrchu, kde najde umírajícího starce obklopeného... sithskými akolyty. Stařec se představí jako Darth Sidious a Kylo se mu vysměje, protože Imperátor zemřel před 30 lety na Endoru. Kylo ale cítí Temnou stranu a považuje to celé za nějaký trik, dokonce zkouší, jestli nejde o klon Palpatina, což on vyvrátí a naopak potvrdí, že přežil svůj pád. Lehce vysvětlí svůj záložní plán (viz knižní trilogie Aftermath) a začne mu vyprávět o Force dyádě (pozn.: dyáda je sociologický pojem, v podstatě se jedná o pár, nejmenší základní jednotku). Síla vytvořila dva neuvěřitelně silné jedince ("There has been awakening. Have you felt it? The Dark side... And the Light."), kterými mají být Kylo Ren a Rey. Kylovi tvrdí, že chce, aby přivedl Rey na Temnou stranu a spolu s ní pak převzali jeho "Nové Impérium," které 30 let budoval. V Unknown Regions má flotilu hvězdných destruktorů a každý z nich disponuje zbraní schopnou ničit světy. Generálové Hux a Pryde jsou povinováni začít shromažďovat další děti a začít budovat větší armádu.
Džunglová planeta (pravděpodobně Yavin IV) Poe a Finn se vrací se znepokojivými zprávami od informátora Prvního řádu - Kylo je na misi v Unknown Regions, ale neví proč a kde přesně. Leia zmiňuje kontakt, který se o Unknown Regions v minulosti zajímal a mohl by jim být nápomocen. Vyšle tedy je a Chewieho s Rey a droidy BB-8 a C-3PO na misi na pouštní planetu Pasaana, kde mají najít onoho prostředníka.
Pasaana Když hrdinové doráží na planetu, zjištujií, že mise nebude tak jednoduchá, jak si zprvu mysleli - právě totiž probíhá jakýsi festival, a tak bude mnohem těžší nepozorovaně najít Leiin kontakt. Rey je v davu obdarována jakýmsi náhrdelníkem od mimozemšťana, který si ji oblíbil. Zeptá se ji, jak se jmenuje a ona odpoví, že Rey. Na otázku z jakého je rodu, odvětí, že je nikdo. Nastane okamžik, kdy Kylo obnoví spojení s Rey. Jejich rozhovor končí tím, že Kylo šáhne po náhrdelníku (už z TLJ víme, že i když jsou na opačných stranách galaxie, můžou částečně interagovat i materiálně). Díky kmenovému zjevu toho náhrdelníku teď Kylo ví, kde se hrdinové nachází a Rey je zděšená a varuje ostatní, že První řád přichází a že si musí pospíšit. Je to však naopak a kontakt nachází je, protože vidí dávného chlupatého přítele. Zdraví je Lando Calrissian. Poví jim o jisté dýce, která by jim mohla pomoci s tím, co hledají. Před mnoha lety Lando společně s Lukem tuto dýku hledali zde na Pasaaně, protože ji měl mít sithský akolyta Ochi, ale nenašli ji. Na otázku, proč nikdy neopustil planetu se v Landovi něco zlomí a poví jim svůj příběh. V dobách cesty s Lukem s sebou měl i svoji dceru. Zatímco on hledal nějakou cetku, jeho dítě unesl První řád. Po té, co ji nedokázal ochránit se s Lukem rozešel a zůstal zde. Tohle rezonuje ve Finnovi, protože i on byl jako malý odvlečen od rodiny Prvním řádem. Lando je odkáže na poslední stopu, kterou s Lukem měli a popřeje jim štestí v úkolu, ve kterém on před lety zklamal. Hrdinům se nakonec podaří najít Ochiho loď. Ta v Rey probudí dávné vzpomínky - je to stejná loď, kterou jako malá viděla odlétat z Jakku. Přemítání je ale přerušeno, protože se pod nimi propadne zem a oni spadnou do podzemních katakomb. Tam objeví nejen Ochiho ostatky, ale i onu dýku. Má na sobě text, který nikdo nedokáže přečíst. Threepio ho identifikuje jako sithský jazyk, ale jeho naprogramování mu brání ho přeložit. Poe přichází s nápadem, že jeho dávná známá jim může pomoci s hacknutím protokolárního droida. Chewbacca si bere dýku a hrdinové vyráží zpět na povrch. V tom jim ale zabrání rozzuřený písečný červ, který zřejmě tyto tunely vydlabal. Zažene je do rohu a už to vypadá špatně, když si Rey všimne, že je zraněný a proto na ně zřejmě útočí. Rozhodne se mu pomoci a utišit ho a projeví se její nové léčivé schopnosti pomocí Síly. Díky tomu hrdinové unikají. Na obloze už však vidí destruktory Prvního řádu a ví, že Kylo je našel. Poté, co si uvědomí, že už asi mají Millenium Falcon, rozhodnou se použít Ochiho loď. Na palubě objeví droida D-0. Rey cítí, že jde Kylo po ní a rozhodne se oddělit od přátel a získat jim nějaký čas. Tady se odehraje bitva mezi ní a Kylem v jeho novém TIE, zatímco Renovi Rytíři a vojáci Prvního řádu jdou po skupině hrdinů. Od ní se oddělí Chewie, ale bohužel se dostává do zajetí i s dýkou. Jak Rey a Ren bojují, oba si všimnou, že je wookiee chystaný k transportu. Zatímco Rey se snaží Sílou loď přitáhnout, Kylo ji odpuzuje, až to doje tak daleko, že se o ni přetahují. Kylo začíná mít navrch, což Rey rozčílí a nechtěně ji z prtů vyletí blesky, které zničí transport. Rey si myslí, že zabila Chewieho a je zlomená. Mezitím Poe, Finn a droidi vezmou Ochiho loď a jen těsně stihnou vyzvednout Rey. Jsou tak na cestě z planety - bez Falconu, bez Landa, bez Chewieho a bez dýky...
Akt II
Kijimi Hrdinové jsou v zoufalé situaci, ale stále není vše ztraceno. Přestože fyzicky nemají sithskou dýku, Threepio má v paměti její obraz a text. Poe tedy na Kijimi vyhledá svou dávnou přítelkyni, Zorri Bliss, která je vezme za malým mimozemšťanem jménem Babu Frik (fonetický přepis, nemusí být přesný). Ten jim sdělí, že droida může přeprogramovat, aby sithský jazyk mohl přeložit, ale znamenalo by to i vymazání jeho paměti, a tedy jeho efektivní smrt, tak jak ho znají. Po chvíli dohadování se Threepio sám dobrovolně uvolí pro tuto proceduru. Po hacknutí mu zčervenají oči a on může přečíst nápis. Ten udává polohu navigátoru, který patřil samotnému Imperátorovi. Po dokončení překladu se robotovi smažou veškeré vzpomínky a restartuje se jako nová bytost. Zatímco jsou na Kijimi, Kylo Ren se opět skrze Sílu spojuje s Rey, aby získal jejich polohu, což se mu nakonec znovu podaří. Během linku v podstatě Rey jen provokuje a nakonec se stáčí k jejím rodičům. Prozradí ji, že dýka, kterou vidí, je ta, kterou byli zavražděni. Ochi, sithský akolyta, měl za úkol najít a zavraždit její rodiče, protože ti se Rey snažili ukrýt před nějakým nebezpečím a schovali se tak na Jakku. Zabiják svůj úkol splnil jen částečně - matku i otce odstranil, ale malou Rey se mu nepodařilo najít, a tak z Jakku odletěl (scéna Forcebacku z TFA - tu loď Rey poznala na Pasaaně). Rey je tak naštvaná, že proti Kylovi tasí světelný meč a začne souboj napříč galaxií, dokud ten nezíská dostatek indicií o jejich lokaci a spojení přeruší. První řád se tak dostává ke Kijimi a hrdinům pomáhá Zorri, která jim předá autorizační kódy, aby se bez problémů dostali z planety. Zatímco se tak Kylo přesunuje na povrch, hrdinové opouští atmosféru. Vidíme také, jak Hux a Pryde shromažďují a berou děti z planety.
Destruktor nad Kijimi Jak hrdinové prolétají kolem destruktoru, rozhodnou se pro smělý plán. Jelikož mají autorizační kódy, mohlo by se jim podařit ukrást zpět Millenium Falcon, který je na palubě. Nalodí se tedy a vše jde podle plánu - dokonce zjistí, že Chewbacca přežil (byl v jiném transportu z Pasaany). Rey díky Síle cítí, že ji něco volá, a tak se rozdělí a zbytek jde pro Chewieho a Falcon. Rey sleduje volání a doráží do soukromých kajut Kylo Rena, kde nachází onu sithskou dýku.
Kijimi Zpátky na planetě je Kylo v ráži, že nemůžou najít Rey a opět se s ní pokouší spojit. Zjistí, že je oblafli a jsou na jeho vlastním destruktoru nad planetou. Kylo ji chce zdržet, než se dostane zpět a prozrazuje Rey, že je vnučkou samotného císaře Palpatina, ale rodiče se ji před ním snažili uchránit a schovat. Také jí prozradí, že Darth Sidious je stále naživu a jaké plány s ním a ní má. Rey je zničená a násilně přerušuje pouto, bere dýku a wookiieho kuši a náboje, které v kajutě Kylo také měl, a utíká. Cestou potkává Threepia, dává mu Chewieho výbavu a posílá ho zbytek týmu připravit k odletu - ona se pokusí zdržet Kyla. Mezitím se hrdinům podařilo osvobodit Chewbaccu, ale naneštěstí jsou všichni chyceni a vedeni na popravu. Ovšem na poslední chvíli je zachraňuje onen zrádce Prvního řádu - je to generál Hux, který poskytoval informace přes prostředníky Odporu. K hrdinům ve Falconu se připojuje i Rey, která zdržela Kyla a jeho jednotky a všichni opouští destruktor. Ren je nepříčetný - vlastnoručně zabíjí Huxe a nechá Pryda zničit Kijimi jedním z destruktorů Palpatinova Nového Impéria.
Endor Skupina hrdinů má tedy zpět Falcon a Chewieho. Přeložené koordináty od Threepia je posílají na Endor. Na cestě k troskám druhé Hvězdy smrti potkávají dívku jménem Jannah. Jak se seznamují, zjistí, že byla jako malá unesena Prvním řádem, ale utekla a nyní žije na Endoru. Jak se dozvídají, že její domovská planeta bývala dříve Pasaana, je jim vše jasné - jde o ztracenou dceru Landa. Rey samotná se vydává do hlubin trosek podobným způsobem jako prozkoumávala v TFA zničený destruktor na Jakku. Nakonec se dostává až do trůnního sálu a nachází postranní tajný úkryt, kde nalézá i Palpatinův navigátor. Jakmile se ho ale dotýká, dostává podobné vize, jako když se v TFA dotknula Anakinova meče. Je temnou učednicí Palpatina a slyší hlas svého děda a mistra. Když je vize přerušena, Rey je otřesená, ale když se otočí, naráží na Kylo Rena, který už na ni čeká a bere jí navigátor a ničí ho. Vysmívá se jí, že jedinou další šancí, jak najít Sidiouse, je od něj získat ten Vaderův. Probíhá epická bitva, kdy se z trosek dostávají až na povrch Hvězdy smrti v mořích Endoru.
Džunglová planeta (pravděpodobně Yavin IV) Zatímco na Endoru zuří bitva mezi dobrem a zlem, na základně Odporu poklidně umírá jeho generálka. Leia na smrtelné posteli slyší (a možná i vidí) svého bratra, který ji dává ještě jednu poslední lekci Síly...
Endor V boji Rey i Kylo cití, že Leia umřela. Rena to ale zasáhne mnohem více i než on sám čeká a Rey ho jeho vlastním mečem probodne. Přestože je vyčerpaná, vyděšená a zlomená, Rey mu říká, že ač ona sama je z nejtemnějšího pozadí, jaké si umí představit, nikdy nepropadne na Temnou stranu jako on, který pochází z prostředí Skywalkerů plného světla. Používá na něj své léčitelské schopnosti a i s Kylovým navigátorem prchá v jeho lodi. To vidí i zbylá posádka Falconu a protože neví, co se pořádně stalo i s Jannah také opouští Endor zpět na základnu Odporu. Na planetě zůstává zbědovaný, zlomený Kylo Ren, kterému se v deliriu zjevuje jeho otec. Han Solo synovi tvrdí, že stále není pozdě udělat správnou věc. Na Kyla má vzhledem k zážitkům rozhovor efekt a definitivně opouští Temnou stranu, ničí svůj crossguard i identitu a už jako Ben Solo volá První řád.
Akt III (závěrečný děj obsahuje nejméně detailů - v porovnání s prvními dvěma, zároveň kvůli právě probíhajícím do/pře-táčkám je možné, že některé věci - a hlavně vyznění - se ještě budou měnit, přesto základní kostra bude následující)
Ahch-To Události na Endoru byly pro Rey poslední kapkou. Její agresivita narůstala po celý průběh filmu - od frustrace při cvičení s Leiou, přes naštvání z průběhu souboje s Kylo Renem na Pasaaně a (téměř) neúmyslnému zabití jejího přítele sprškou blesků, po zděšení z faktu, že je potomkem Sithského pána, který skoro vyhladil Jedie a vizi jejího Temného já - až nakonec plná hněvu probodla svého nepřítele. Rozhodne se tedy, po vzoru Luka Skywalkera, odejít do exilu na místo, kde Jediové vznikli - odletí na Ahch-To. Po příletu ničí Kylovu loď a háže do jejích trosek Anakinův světelný meč. Ten ale v letu chytá éterická ruka... Luka Skywalkera. Před Rey stojí nyní už jako Force Ghost a ptá se, co to dělá. Jeho rozhovor s ní je povzbuzující, ale zároveň tvrdě realistický. On se s Palpatinem setkal a ví, co jí čeká, pokud se rozhodne mu postavit, stejně jako se on před dekádami postavil Vaderovi. Luke také říká Rey, jaký potenciál v ní viděla Leia a jakou naději do ní vkládala. Doufala, že by mohla přinést rovnováhu Síle, stejně jako kdysi její otec, Anakin Skywalker. Rey by chtěla s Leiou mluvit, ale Luke odvětí, že její výcvik ještě nebyl dokončen a nemůže své vědomí manifestovat v Síle. Přesto je Rey konverzací povzbuzena a rozhodne se zdánlivě neproveditelný úkol přijmout. Protože zničila svůj dopravní prostředek, Luke vyzvedne z moře svůj stařičký X-wing. Také ji daruje Leiin světelný meč, který celou tu dobu od jejího vzdání se cesty Jedie uchovával u sebe - má ho v jeho kamenném příbytku. Rey se pomocí Palpatinova navigátoru vydává na stejné souřadnice jako prve Kylo Ren a koordináty posílá také Odporu.
Džunglová planeta (pravděpodobně Yavin IV) Poté, co se zbytek hrdinů vrátil na základnu Odporu, Artoo odhalí, že má nahranou zálohu Threepia a je schopný ho obnovit do starší verze. Zároveň se také ukazuje Lando a shledává se svojí ztracenou dcerou. Po té, co obdrží místo v Unknown Regions od Rey, probíhá mobilizace a celý zbytek lodí Odporu vyráží.
Exogol Už poněkolikáté ve filmu dochází k zrcadlové situaci. Rey nejprve prochází tím samým místem, jako na začátku Kylo Ren. Vydá se ale jinou cestou lemovanou sithskými sochami. Nachází Palpatina uprostřed jakési obrovské arény obklopeného uctívači. Je přidržován jakýmsi velým ramenem a napojen na podporu života. Rey ho konfronuje a Palpatine potvrzuje, že je její děd. Také (znovu) se opakuje jeho lákání na Temnou stranu - má zažehnout meč a zabít ho - jedině tak bude dost silná, aby mohla zachrání své přátele. Sidious ovšem hraje i na jinou notu. Vader nemohl Luka zradit díky jejich rodinnému poutu a stejné ne-li silnější má podle něj Rey s ním. Během rozhovoru se střecha arény rozestoupí a nad nimi se zjevuje sithské flotila se smrtícími zbraněmi připravená na konflikt s Odporem. Jak bitva započne, Rey se rozhoduje starce zabít. Do arény ale vkráčí Ben Solo. Ještě před tím ale se utkal se svými Rytíři, a jelikož se zřekl své identity a zahodil crossguard na Endoru, musel je všechny sundat jen za pomocí Síly. V poslední chvíli zadrží Rey. Nechce ji dovolit, aby, jako on dříve, propadla Temné straně. Z nějakého důvodu je Sidious nadmíru potěšen - má totiž konečně Force dyádu pohromadě! Využívá jejich pouto a skrze ně čerpá Sílu a omlazuje se do podoby z před 30 lety, mnohem mladší a silnější.
Obloha nad Exogolem Na nebi zatím probíhá ta pravá bitva o osud galaxie. Sithská flotila Nového Impéria/Prvního řádu je v neuvěřitelné převaze. Odpor se tedy rozhodne k neočekávanému kroku - zničit rovnou mateřskou loď generála Pryda, což by ostatním zamezilo v navigaci a z Unknown Regions by se nikdy nedostali. Jde o sebevražednou misi a ačkoliv to Finn s Jannah ví, rozhodnou se i přes to do toho jít, protože mají i vlastní motivaci - konečně zamezit s krádežemi a výcvikem dětí ve vojáky, s čímž mají vlastní zkušenost.
Exogol Palpatine ve Force Unleashed módu zbleskuje jak Rey a Bena, tak flotilku Odporu v atmosféře pomocí Force EMP. Rey padá omráčená k zemi, zatímco Ben je výbojem sražen do propasti a umírá stejným způsobem jako jeho otec. Naposledy se Rey pokouší dostat na Temnou stranu, ale ta odmítá a Temný pán ze Sithu do ní vyšle masivní dávku blesků. Ty Rey vykrývá zkříženými meči Luka a Leii. Přesto má Palpatine stále navrch a už to vypadá, že všechna naděje je ztracena. V tu chvíli se ale objevují duchové Luka a Leii a pomáhají blesky odvrátit proti samotnému Sidiousovi. Je konec, poslední Sithský Lord konečně umírá. Ve stejné chvíli Finn a Jannah ničí mateřskou loď a jsou připraveni umřít, ale v poslední chvíli je zachraňuje Lando s Millenium Falconem.
Džunglová planeta (pravděpodobně Yavin IV) Přeživší se vrací na základnu a probíhají oslavy stejně jako na konci RotJ, i po celé galaxii.
Tatooine Konec nastává na stejném místě, kde to celé začalo. Rey použila součásti Lukova a Leiina meče, aby si sestrojila vlastní - se zlatým krystalem. Přebytečné součástky teď pohřbívá na statku Larsových, nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové. Jak se Rey vrací ke zbytku hrdinů, jakási osadnice se jí ptá, kdo je, protože už celé věky tu nikoho neviděli. Na rozdíl od stejné situace na Pasaaně ovšem nyní odpovídá, že je Rey Skywalkerová. Přijala jméno svých mistrů a titulní název filmu je vysvětlen. Jak se připojuje ke svým přátelům, z povzdálí je vidět hrstka éterických bytostí, všichni společně sledují ZÁPAD dvou sluncí nad obzorem a sága rodu Skywalkerových tak definitivně končí.
Tedy... Spousta věcí se mi na tomto líbí... ale spousta také ne. Nepochybuji, že po technické stránce to bude opět paráda a Abrams si to řemeslně pohlídá. Nemůže se ale ubránit pocitu, že jde (opět) o kopírku Epizody 6. Určitě ještě dojde k nějakým změnám a na plátně to může celé vyznít trochu jinak než tento hrubý nástin, ale myslím, že všichni ještě budete rádi vzpomínat na TLJ. Každopádně v kině budu opět na premiéře!
Rodann Padawan
Předmět: Údajný popis traileru. Sat Oct 05 2019, 22:40
Spoiler.:
- Obří kostka se vznáší nad obsidiánovým povrchem planety a přilétá k ní loď Kylo Rena. - KR: "Proč jste mě sem přivedl?" - Záběr na Sithskou flotilu. - DS: "Abych ti nabídl neomezenou moc." - Záběr na Sith Troopery. - KR: "Co ode mně chcete?" - Záběr na KR zezadu v temné místnosti osvětlené nafialovělou září. - DS: "Jen mi přiveď tu dívku." - Detail na KR. - KR: "Kdo jste?" - Detail na šklebícího se Darth Sidiouse ležícího na lůžku. - Detail na zhrozenou Rey, která se právě probudila. - Logo Lucasfilmu. - Rey trénuje v lese s Leiou. - Rey: "Pořád mám ty sny." - Problesknutí na Poea, Finna, Chewbaccu a Threepia. - Rey: "On si jde pro mě." - Poe a Finn připravení k boji. - Falcon uhýbá stíhačkám TIE. - Rey v objetí s Leiou. - Rey: "Je to moc nebezpečné, musím jít sama." - Poe, Finn, Threepio, BB-8 a Chewbacca, který řve, se dívají na Rey před Falconem. - Threepio: "Říká, že jdeme s tebou." - LETOS O VÁNOCÍCH... - Záběr na sestupujícího KR z rampy s KoR v patách. - Záběr na ohromnou explozi na povrchu planety. - Záběr na Poea soustředěného v kokpitu. - Záběr na Zorii, která si sundává přilbu. - Záběr na zhnuseného Finna, ke kterému se příliš přiblížil mimozemšťan. - Záběr na tři postavy propadající se pískem. - … SE SÁGA... - Záběr na epickou vesmírnou bitvu. - Záběr na Landa pálícího z blasteru. - Záběr na Jannah s Finnem jedoucích na vesmírných koních. - Záběr na Pryda prohlížejícího si Sithskou flotilu z můstku. - Záběr na slavnost na Pasaaně. - Záběr na Kyla v místě jeho otce na palubě Falconu. - … ZAVRŠÍ. - Záběr na Rey držící dýku. - Záběr na Kyla, který bere Huxe pod krkem. - Záběr na Threepia s Chewbaccovou kuší a municí. - Záběr na vzteklou Rey. - Záběr na trosky Hvězdy smrti. - Záběr na Rey bojující s Kylem z dálky. - DS: "Přivedeme Sithy zpět." - Záběr na KR v masce, který přikyvuje a zvedá hlavu. - DS: " A budeš znám jako Darth…" - STAR WARS - VZESTUP SKYWALKER
Vojta Mistr Jedi
Poeet p?íspivku : 282 Age : 36 Registration date : 19. 08. 11
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Mon Oct 14 2019, 05:20
Nevěřím tomuto "scénáři" z několika důvodů, některé jsou validnější než jiné, přesto se pokusím jich pár zmínit:
SPOILER :
1. Celé by to plné nehorázných WTF momentů - přežití Sidiouse, to, že měl potomky, Landova dcera, souboje na dálku (?)... 2. Bylo by to moc dlouhé. 3. Role Leiy je taková, že by toho natočeného a nepoužitého materiálu z předchozích dvou epizod museli mít saaakra hodně, aby na to měli záběry; navíc jsou popisovány scény, které se určitě nenatáčely (Leia na smrtelné posteli, Leia cvičí Rey, Leia v podobě ducha pomáhá v boji proti Sidiousovi...). 4. Nikde není ani zmínka o Rose Tico, přitom je jisté, že ve filmu bude. 5. Hux jako tajný agent Odboje?! 6. Landovi První řád unese dítě a on zůstane na zadku na planetě a nepokusí se dceru zachránit? Ale no taaak...
Celé to na mě působí spíš jako hodně propracovaná návnada na fany, ale taky nějakým fanem dělaná. Podobně jsem před vydáním sedmého Harryho Pottera našel na netu celkem přesvědčivý popis děje, který se samozřejmě ukázal býti vějičkou (bylo v něm např. popsáno, jak se závěrečná bitva s Voldemortem odehraje na Ministerstvu kouzel, Ron že při ní zemře a Harry zvítězí tak, že se mu podaří otevřít dveře k nejtajemnějším dveřím na Odboru záhad, za nimiž je uchovávána láska, která Voldemorta porazí; celkově to vypadalo dost přesvědčivě, právě tou propracovaností, která je znát i tady, ale prostě je tam několik prvků, kterým naprosto odmítám věřit).
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Thu Oct 17 2019, 12:55
Vojta napsal:
Nevěřím tomuto "scénáři" z několika důvodů, některé jsou validnější než jiné, přesto se pokusím jich pár zmínit:
SPOILER :
1. Celé by to plné nehorázných WTF momentů - přežití Sidiouse, to, že měl potomky, Landova dcera, souboje na dálku (?)... 2. Bylo by to moc dlouhé. 3. Role Leiy je taková, že by toho natočeného a nepoužitého materiálu z předchozích dvou epizod museli mít saaakra hodně, aby na to měli záběry; navíc jsou popisovány scény, které se určitě nenatáčely (Leia na smrtelné posteli, Leia cvičí Rey, Leia v podobě ducha pomáhá v boji proti Sidiousovi...). 4. Nikde není ani zmínka o Rose Tico, přitom je jisté, že ve filmu bude. 5. Hux jako tajný agent Odboje?! 6. Landovi První řád unese dítě a on zůstane na zadku na planetě a nepokusí se dceru zachránit? Ale no taaak...
Celé to na mě působí spíš jako hodně propracovaná návnada na fany, ale taky nějakým fanem dělaná. Podobně jsem před vydáním sedmého Harryho Pottera našel na netu celkem přesvědčivý popis děje, který se samozřejmě ukázal býti vějičkou (bylo v něm např. popsáno, jak se závěrečná bitva s Voldemortem odehraje na Ministerstvu kouzel, Ron že při ní zemře a Harry zvítězí tak, že se mu podaří otevřít dveře k nejtajemnějším dveřím na Odboru záhad, za nimiž je uchovávána láska, která Voldemorta porazí; celkově to vypadalo dost přesvědčivě, právě tou propracovaností, která je znát i tady, ale prostě je tam několik prvků, kterým naprosto odmítám věřit).
Tak myslím, že budeš hodně překvapený/zklamaný. Nedávno doběhlo 3. kolo dotáček, takže spousta věcí se ještě doupraví, ale základní kostra takováto prostě bude. Nevím, jak si představuješ, že v postprodukci zakomponovali Leiu, ale např. záběr na ni na džunglové planetě z ukázky (byly indicie, že se jedná o měsíc Yavinu, ale byl leaknut pravý název Ajan Kloss) byl ze VII, kdy byla naklíčovaná do džungle, digitálně zestaršena a dále upravena. Dokonce pro roli Leii mají hlasovou dublérku. Hux samozřejmě není agent Odporu. Tvl… jak lidi můžou takhle špatně interpretovat informace?! Jemu samozřejmě jde o sesazení Kyla jako Supreme Leadera FO, proto krmí Odpor informacemi a doufá, že Kylo selže a on se dostane do popředí. Každopádně zde je náčrt děje po posledních úpravách.
Vojta Mistr Jedi
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 00:17
Dobroš, to s tím Huxem jsem poťal (omluvou mi budiž to, že jsem to četl už fakt unavený ve tři v noci, čas postu to dokazuje); ale další argumenty pořád platí. U Leiy vycházím z oficiální informace, podle které ji nebudou nijak digitálně nahrazovat, jen použijí dosud nezveřejněné záběry z předchozích filmů. A ať se na mě nikdo nezlobí, ale určitě neměli natočené, jak
spoiler:
Leia bojuje se Sidiousem nebo jak cvičí Rey.
Shred Naki High Jedi General
Poeet p?íspivku : 922 Age : 39 Vyznamenání : Solus veman aka sa beroya Registration date : 14. 04. 08
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 07:32
Taky to může být takhle
Vojta Mistr Jedi
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 18:26
Rodann napsal:
Tak myslím, že budeš hodně překvapený/zklamaný. Nedávno doběhlo 3. kolo dotáček, takže spousta věcí se ještě doupraví, ale základní kostra takováto prostě bude.
Ještě konkrétně na tohle musím napsat, že tvoje sebedůvěra je teda sakra veliká... Jako ano, je možné, že máš pravdu, ale - neuraž se - nikdo z lidí, kteří by toto mohli reálně říct, to neřekl a ani neřekne, a nikdo z nás tady na fóru se mezi ně nepočítá. Jestli se to navíc ukáže jako pravda, tak ať všichni bohové ochraňují člověka, který to vypustil, protože všichni lidé, kteří mají dost informací k tomu, aby to udělali, jsou smluvně vázaní, že to neprovedou, a když to udělají a přijde se na to, tak ta pokuta, co by přišla, je brutáááálně obrovská. Jinak mimochodem - u TFA a TLJ jsem zdaleka takový únik informací nezaznamenal, takže si myslím, že to celé může být jen bublina, kterou šikovně nafoukli, abychom se tady takhle hádali, a pak čubrněli, až přijde skutečně film do kin...
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 19:46
Vojta napsal:
Rodann napsal:
Tak myslím, že budeš hodně překvapený/zklamaný. Nedávno doběhlo 3. kolo dotáček, takže spousta věcí se ještě doupraví, ale základní kostra takováto prostě bude.
Ještě konkrétně na tohle musím napsat, že tvoje sebedůvěra je teda sakra veliká... Jako ano, je možné, že máš pravdu, ale - neuraž se - nikdo z lidí, kteří by toto mohli reálně říct, to neřekl a ani neřekne, a nikdo z nás tady na fóru se mezi ně nepočítá. Jestli se to navíc ukáže jako pravda, tak ať všichni bohové ochraňují člověka, který to vypustil, protože všichni lidé, kteří mají dost informací k tomu, aby to udělali, jsou smluvně vázaní, že to neprovedou, a když to udělají a přijde se na to, tak ta pokuta, co by přišla, je brutáááálně obrovská. Jinak mimochodem - u TFA a TLJ jsem zdaleka takový únik informací nezaznamenal, takže si myslím, že to celé může být jen bublina, kterou šikovně nafoukli, abychom se tady takhle hádali, a pak čubrněli, až přijde skutečně film do kin...
U TLJ byl příběh znám cca. 1/4 roku před vydáním s nějakými nuancemi. U TFA to bylo zhruba 3/4 roku s minimálními odchylkami. Je to dané tím, že někdo pouští info přímo z Abramsovy Bad Robot. TRoS má poměrně hodně změn, ale základ je známý. Hodně ukáže už úterní trailer.
Vojta Mistr Jedi
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 19:57
Dá se ještě dnes dohledat to, jaké byly informace stran TFA a TLJ? Protože jak jsem psal, tehdy se ke mně nic nedostalo (sice jsem spoilery aktivně nevyhledával, přesto si myslím, že kdyby utekla celá zápletka, tak bych se to dozvěděl) a tak mě zajímá, jak konkrétně to tedy bylo a nakolik se to lišilo od reálného filmu.
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Sat Oct 19 2019, 21:50
Vojta napsal:
Dá se ještě dnes dohledat to, jaké byly informace stran TFA a TLJ? Protože jak jsem psal, tehdy se ke mně nic nedostalo (sice jsem spoilery aktivně nevyhledával, přesto si myslím, že kdyby utekla celá zápletka, tak bych se to dozvěděl) a tak mě zajímá, jak konkrétně to tedy bylo a nakolik se to lišilo od reálného filmu.
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Tue Oct 22 2019, 05:14
Rodann napsal:
Spoiler.:
- Obří kostka se vznáší nad obsidiánovým povrchem planety a přilétá k ní loď Kylo Rena. - KR: "Proč jste mě sem přivedl?" - Záběr na Sithskou flotilu. - DS: "Abych ti nabídl neomezenou moc." - Záběr na Sith Troopery. - KR: "Co ode mně chcete?" - Záběr na KR zezadu v temné místnosti osvětlené nafialovělou září. - DS: "Jen mi přiveď tu dívku." - Detail na KR. - KR: "Kdo jste?" - Detail na šklebícího se Darth Sidiouse ležícího na lůžku. - Detail na zhrozenou Rey, která se právě probudila. - Logo Lucasfilmu. - Rey trénuje v lese s Leiou. - Rey: "Pořád mám ty sny." - Problesknutí na Poea, Finna, Chewbaccu a Threepia. - Rey: "On si jde pro mě." - Poe a Finn připravení k boji. - Falcon uhýbá stíhačkám TIE. - Rey v objetí s Leiou. - Rey: "Je to moc nebezpečné, musím jít sama." - Poe, Finn, Threepio, BB-8 a Chewbacca, který řve, se dívají na Rey před Falconem. - Threepio: "Říká, že jdeme s tebou." - LETOS O VÁNOCÍCH... - Záběr na sestupujícího KR z rampy s KoR v patách. - Záběr na ohromnou explozi na povrchu planety. - Záběr na Poea soustředěného v kokpitu. - Záběr na Zorii, která si sundává přilbu. - Záběr na zhnuseného Finna, ke kterému se příliš přiblížil mimozemšťan. - Záběr na tři postavy propadající se pískem. - … SE SÁGA... - Záběr na epickou vesmírnou bitvu. - Záběr na Landa pálícího z blasteru. - Záběr na Jannah s Finnem jedoucích na vesmírných koních. - Záběr na Pryda prohlížejícího si Sithskou flotilu z můstku. - Záběr na slavnost na Pasaaně. - Záběr na Kyla v místě jeho otce na palubě Falconu. - … ZAVRŠÍ. - Záběr na Rey držící dýku. - Záběr na Kyla, který bere Huxe pod krkem. - Záběr na Threepia s Chewbaccovou kuší a municí. - Záběr na vzteklou Rey. - Záběr na trosky Hvězdy smrti. - Záběr na Rey bojující s Kylem z dálky. - DS: "Přivedeme Sithy zpět." - Záběr na KR v masce, který přikyvuje a zvedá hlavu. - DS: " A budeš znám jako Darth…" - STAR WARS - VZESTUP SKYWALKER
Tak máme venku finální trailer. Vyvozuji z něj, že něco z přetřásaných informací se skutečně ukáže jako pravda, nicméně celkově trailer až na pár záběrů vypadá úplně jinak, než bylo popsáno v citovaném příspěvku, takže zkrátka a dobře ještě uvidíme.
Rodann Padawan
Předmět: Rozbor traileru. Tue Oct 22 2019, 14:46
⦁ Ajan Kloss - Rey během tréninku s Leiou utíká džunglí zatímco blokuje výstřel z tréninkové sondy na začátku filmu. Drží v ruce červený šátek. ⦁ Endor - Rey šplhá skrz trosky druhé Hvězdy smrti v cestě za Palpatinovým navigátorem. ⦁ Pasaana - Finn obhlíží situaci. ⦁ Rey stále běží džunglí. ⦁ Ajan Kloss - základna Odporu. Lando, Threepio, Poe, neznámý Mon Cal a zbytek sil před závěrečnou bitvou. ⦁ Rose, postava D. Monaghana a Kaydel Ko Connix dcery Carrie Fisher, Billie Lourd. ⦁ Finn, Poe a Chewie vedle nového oranžového X-wingu. ⦁ Tantive IV. ⦁ Rey na povrchu trosek Hvězdy smrti ve vodách Endoru. ⦁ Přistupuje Kylo. ⦁ Ledový asteroid, kde Odpor získává informace od kontaktu z Prvního řádu. Blíží se TIE fightery. ⦁ Exogol - nový Palpatinův trůn. ⦁ Unknown Regions - původní imperiální destruktor sithské flotily vzlétává doslova ze země. Jeden z prvních záběrů filmu. ⦁ Unknown Regions - veškeré loďstvo Odporu a spojenců míří do závěrečné bitvy. Jsou vidět loďe z celého průběhu ságy (i seriálů, komiksů, knih a her). Falcon v čele s Landem a Chewiem. ⦁ Rey, Poe, Finn a Chewie v kokpitu Falconu. ⦁ Rey bojuje s Kylem na troskách Hvězdy smrti. ⦁ Kijimi - jeden ze sithských destruktorů ničí svou zbraní planetu. ⦁ Doprava k troskám Hvězdy smrti. V lodi vidíme Rey. ⦁ Babu Frik hackuje Threepia, aby byl schopný přeložit sithský nápis na dýce z Pasaany. ⦁ Zorii Bliss, Poe, Artoo, BB-8, D-0, Rey, Finn a Chewie ve stejné lokaci na Kijimi se loučí s Threepiem před vymazáním paměti. Vpravo vidíme bojového droida Obchodní federace. ⦁ Poe a Finn se dostávají ze zajetí na destruktoru Prvního řádu nad Kijimi po osvobození od generála Huxe, kam šli osvobodit Chewieho, o kterém si mysleli, že zemřel na Pasaaně. ⦁ Objetí Rey a Leii. ⦁ Honička na Pasaaně. BB-8 odpaluje jednu z nádob z festivalu jako clonu. ⦁ Chewie a Lando ve Falconu. ⦁ Y-wing, který pilotuje Zorii Bliss útočí na destruktor v závěrečné bitvě. Můžeme vidět ventrální mega-kanón schopný ničit světy. ⦁ Sebevražedná mise Finna, Jannah a spol. na orbacích (vesmírných koních - doslova ) v atmosféře Exogolu na povrchu destruktoru. ⦁ Rey v trůnním sálu druhé Hvězdy smrti čelí Kylo Renovi, kterého za chvíli probodne. ⦁ Finn na povrchu trosek Hvězdy smrti. Vypadá to, že křičí: "Rey!" ⦁ Kylo versus Rey ve Force Flash Fightu - Kylo ve svých komnatách na palubě destruktoru proti Rey na Kijimi nevykrývá Rein úder na podstavec s přilbou Darth Vadera. Všimněte si sithské dýky v Reině levé ruce. Tou byli zabiti její rodiče a pomocí ní má temnou vizi sebe sama. ⦁ Pasaana - Finn, Threepio, Poe a podle modré záře i Rey v Ochiho hrobce, kde najdou sithskou dýku a zaskočí je písečný had, na kterém se Rey projeví zdatná Force healerka. ⦁ Unknown Regions - další pohled na závěrečnu bitvu. Vidíme i X- a B-wingy. ⦁ Zbitý Kylo, zřejmě v závěru na Exogolu. ⦁ Exogol - Darth Sidious napojený na podporu života, kterého konfrontuje jeho vnučka, Rey, ještě před tím než se revitalizuje. ⦁ Rey se zažehnutým... Leiiným mečem si uvědomuje, že Ben Solo se k ní přidal zničit císaře.
Vojta Mistr Jedi
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Tue Oct 22 2019, 16:27
Je daleko více zaměřený na to, co skutečně v traileru vidíme, a nepředpokládá skutečnosti, které vycházejí z onoho úniku (lokace, souboje na dálku, pilota lodi, do které není vidět atd.). Všimněte si, že ale zcela jinak vysvětluje záběr zničení pozůstatků Vaderovy zbroje... A za sebe naprosto nesouhlasím s tvrzením, že destruktor v traileru ničí planetu, to těleso není ani zdaleka tak velké, jako samotná loď.
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Tue Oct 22 2019, 16:47
Je daleko více zaměřený na to, co skutečně v traileru vidíme, a nepředpokládá skutečnosti, které vycházejí z onoho úniku (lokace, souboje na dálku, pilota lodi, do které není vidět atd.). Všimněte si, že ale zcela jinak vysvětluje záběr zničení pozůstatků Vaderovy zbroje... A za sebe naprosto nesouhlasím s tvrzením, že destruktor v traileru ničí planetu, to těleso není ani zdaleka tak velké, jako samotná loď.
To není jeden náhodný únik, ale více než roční sledování produkce, zákulisí a merchu. Až přijde čas, uvidíš, že odchylky budou minimální.
Rodann Padawan
Předmět: Re: Diskuze se spoilery Tue Oct 22 2019, 21:23
, oproti předcházejícímu odhadu. Doporučuji se nedívat, pokud máte odpor ke spoilerům, protože tyhle 3 snímky se dají zařadit do kategorie nejhrubšího zrna.